CHEF ŠPIČEK OTKRIVA:

Zašto jaja i šunku jedemo baš na Uskrs

  • Autor: M. C.
  • Zadnja izmjena 15.03.2016 15:57
  • Objavljeno 15.03.2016 u 15:36
Tomislav Špiček i Željka Klemenčić

Tomislav Špiček i Željka Klemenčić

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Sitno brojimo do Uskrsa pa mnogi planiraju bogatu obiteljsku trpezu, a RTL-ov kulinarski chef Tomislav Špiček otkrio je zašto se primjerice baš na Uskrs jedu jaja i kuhana šunka

Gledatelji RTL-a svakodnevno gledaju Tomislava Špičeka u kulinarskom natjecanju 'Tri, dva, jedan – kuhaj!, a kao vrhunski chef otkrio je zašto se omiljene namirnice poput jaja i šunke jedu baš na Uskrs.

Kako je rekao, Uskrs jedva čeka, a kaže kako je logično da su jaja dio blagdanske trpeze jer se priroda budi, trava zeleni i kokice počinju jesti jaja dok je šunka u ovo doba godine 'odradila' taman kako treba.

Dodaje da su još neke od idealnih namirnica divlje šparoge ili sir s vrhnjem jer su i ti mliječni proizvodi kvalitetniji kada dođe proljeće pa krave dobiju svježu prehranu ispašom.


Tradicionalno se i boje pisanice, a chef Špiček otkrio je kako njegova djeca rade pisanice s djedom i to na prirodne načine poput bojanja djetelinom ili lukom. A zašto je kod kuće više za stolom nego za štednjakom, pogledajte u video prilogu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!