GENIJALNE ATLETIČARKE

Zašto bi abesinska mačka mogla biti za vas

05.04.2017 u 15:50

Bionic
Reading

Abesinskim mačkama nije mjesto u krilu. Te ljubimice vrlo su aktivne i pametne, a vole i ljude

Abesinske mačke ubrajaju se među najstarije kućne mačke na svijetu. Iako pomalo podsjećaju na divlje mačke, vrlo su društvene i potpuno su prilagođene kućnom životu.

Uvijek u pokretu

Abesinske mačke vrlo su aktivne i najčešće ćete ih prvi put vidjeti u pokretu. Vole skakati, penjati se i istraživati.

Nije ih teško dresirati

Abesinske mačke su graničarski ovčari svoje vrste – iznimno su pametne, pa ih nije teško dresirati. Štoviše, abesinke vole učiti nove stvari i nezadovoljne su ako ih se mentalno ne stimulira.

Vole ljude

Abesinske mačke vole ljude i vrlo su društvene. Iznimno su privržene svojoj obitelji i uvijek budno prate ono što rade njihovi vlasnici.

Znatiželjne su

Kao što smo rekli, ako je nešto novo u njihovom domu, abesinske mačke će to željeti proučiti. Znatiželjne su, kao uostalom i većina mačaka, no u njihovom slučaju to je istaknuta karakteristika koja će ih odvesti i do najskrivenijih mjesta u kući ili će ih natjerati da čuče nad vama kad radite nešto što još nisu vidjele.

Znaju biti vrckave

Ako vam ne smeta aktivna mačka koja zahtijeva nešto više pažnje od ostalih pasmina, abesinska mačka uzvratit će vam ljubav svojim karakterom i smislom za humor. Sve što volite u ponašanju pustolovnih ljubimaca kod abesinskih mačaka nešto je izraženije.

YouTube Autor: YouTube