SPAS U DOBA KORONE

Zaštitna maska za lice vas je nažuljala iza ušiju? Ovaj modni dodatak riješit će vas muke

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 26.06.2020 09:12
  • Objavljeno 26.06.2020 u 09:12
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

Instagram je već dugo vremena omiljena destinacija na koju pohitamo svaki put kada nam nedostaje inspiracije za sklapanje odjevnih kombinacija, a odsada i mjesto na kojem je moguće pronaći korisne savjete za borbu protiv koronavirusa. Nedavno smo naišli na trik koji će mnoge spasiti neugodnih iritacija i ožiljaka od maski za lice

Baš kada smo pomislili da smo se uspješno izborili s koronavirusom i da se konačno možemo opustiti, uslijedio je drugi val širenja virusa COVID-19. Stručnjaci sa svim strana upozoravaju kako je sada važnije no ikad da svi zajedno budemo odgovorni i pridržavamo se mjera zaštite.

Nošenje jednokratnih rukavica i zaštitnih maski osnovna je preventivna mjera koja se očekuje od svakog tko izlazi izvan kuće. No, mnogi se žale kako im maske smetaju i otežavaju svakodnevne aktivnosti, no najveći problem su iritacije na koži uslijed kojih dolazi zbog kombinacije osjetljive kože, znoja, prljavštine i trenja.

Jednokratne maske za lice puno su ugodnije na licu od krutih ili perivih maski, obzirom da su lagane i prozračne, no elastična gumica koja sjeda iza ušiju itekako može nažuljati kožu i zadati muke.

No, nema problema kojeg čovjek ne može riješiti. Frizerka Olivia Smalley na Instagramu je otkrila domišljati trik koji u trenu rješava problem, barem ženama.

Postupak je vrlo jednostavan - odaberite dvije čvrste i, ako je moguće, velike ukosnice s kopčom. Namjestite kosu i ukosnicom pričvrstite krajeve elastične gumice o kosu tako da maska savršeno prijanja na lice.

Ovaj vrlo stajliš način nošenja maske za lice odličan je za sve one djevojke i žene koje žele biti drugačije. Možete koristiti ukosnice različitih tekstura i boja i poput Olivije uklopiti ih u razne ljetne frizure.