FUDGE CAKE

Zar ovo nije jedna od boljih čokoladnih torti?

12.05.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Popularni Rudolph van Veen, zvijezda 24Kitchen TV-a, prvi put dolazi u Hrvatsku kako bi upoznao svoje obožavatelje te ih izazvao u kulinarskom natjecanju 'Impresioniraj Rudolpha'

Potrebni sastojci:

300 ml vode
90 g kakaa u prahu
250 g brašna
500 g šećera
9 g soli
2 paketića praška za pecivo
1 mahuna vanilije
350 ml mlaćenice
130 g ulja od kikirikija
3 jaja

Za kremu
250 g maslaca
300g šećera u prahu
200 g tamne čokolade
2 čajne žlice kakau prahu
100 g kiselog vrhnja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170ºC.

Neka uzavre 300 ml vode i u to umiješajte kako prahu za tijesto te ostavite da se ohladi.

Izmiješajte brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. Prerežite mahunu vanilije, a srž dodajte suhoj smjesi od brašna i šećera. U to dodajte mlaćenicu, jaja i ulje i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. U to na kraju umiješajte ohlađeni kakao s vodom i ostavite smjesu da stoji oko sat vremena.

Namastite kalup za tortu s malo masla i obložite ga papirom za pečenje te ulijte smjesu.

Tortu pecite oko 50 minuta i ostavite da se ohladi na rešetki pa je prerežite da dobijete tri jednako debela dijela.

Za kremu: istucite mlaćenicu sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Na pari otopite čokoladu te dodajte preostale sastojke i pustite kremu da odstoji barem četiri minute.

Kremom premažite prvi pa drugi biskvit te na kraju premažite cijelu tortu i dekorirajte mrvicama od tijesta.

Svi znatiželjnici koji bi voljeli upoznati Rudolpha te ga impresionirati svojim kulinarskim umijećem, mogu se prijaviti na www.impresionirajrudolpha.hr. Pet sretnika dobit će priliku stati na pozornicu i kuhati uz bok s jednom od najvećih kuharskih zvijezda, a svi ostali moći će u publici pratiti Rudolphove kulinarske vratolomije.