Luna Rossa

Zagreb dobio autentičnu talijansku trattoriju

04.03.2016 u 14:59

  • +8

Luna Rossa

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Promjenom u konceptu, menadžmentu i vlasništvu, Luna Rossa, koja se nalazi u samom središtu Zagreba, postala je autentična talijanska konoba

Menadžeri Lune Rosse su Michele Inglese i Fabrizio Affuso uz pomoć Uga Raffa, savjetnika pri talijanskom ministarstvu za Talijane u svijetu, a kuhinju vode Talijani, vrhunski kuhari Luca Alfieri iz Rima i Vincenzo Chimenti iz Barija.
Luca Alfieri, talijanski Masterchef sa zagrebačkom adresom, daje poseban štih ovom restoranu individualiziranim pristupom gostima. Kada mu obaveze u kuhinji to dopuštaju,  gostima se obraća na materinjem talijanskom ili odličnom engleskom jeziku budući da je godinama radio u San Franciscu i preporučuje neka od svojih jela.

Luna Rossa i svojim uređenjem vodi vas na put u Italiju. Interijer krase tradicionalni crveni karirani stolnjaci, fotografije Rima, Venecije i Barija s njihovim poznatim znamenitostima, rustikalni detalji talijanskog izričaja, detalji koji slave talijanske specijalitete - pastu, maslinovo ulje, razni detalji u bojama Italije - crvenoj, i zelenoj te pokoja zastava.

Osim što vas poslužuju Talijani na izuzetno simpatičnom hrvatskom s talijanskim prizvukom i naglaskom, u pozadini svira klasična talijanska glazba. No ono što je najvažnije, Luna Rossa poslužuje odličnu kuhinju južne Italije prema izvornoj recepturi.

U Luna Rossi uživaju svi istinski ljubitelji originalne talijanske gastronomije, a ovdje možete uživati pojesti pravu carbonaru, s paprom, guancialeom, tj. sušenim svinjskim obrazima, ali bez vrhnja, calamaratu s pestom i sabljarkom, zatim pastu tricolore s pestom, cherry rajčicama i mahunama te burratom, matricianu s guancialeom, rajčicom i originalnim Pecorino romano sirom, cacio e pepe, razne odreske te ribu na žaru. Tu su i odlični slatki specijaliteti poput tiramisu espressa, ali i sufflea od pistacija. Iz Lune Rosse najavljuju kako će tjedno uvoditi i nova jela.