SEDAM NOVIH DESTINACIJA

Zadar postaje prva Ryanairova baza izvan Europske unije

18.12.2012 u 15:54

Bionic
Reading

Zadar postaje 54. Ryanairova baza, prva u Hrvatskoj i prva izvan Europske unije, objavljeno je danas na konferenciji za novinare u Zračnoj luci Zadar

Najavljeno je sedam novih destinacija: Dublin, Liverpool, Paris, Wroclaw, East Midlands, Gothenburg i Haugesund, tako da će od početka travnja samo zahvaljujući Ryanairu Zadar biti povezan s ukupno 16 europskih zračnih luka. Tjedni broj linija iznosit će 68, dakle gotovo deset dnevno.

'Očekujemo da će broj putnika u 2013. godini dosegnuti brojku od 300.000 putnika, što će predstavljati povećanje od čak 50 posto te, prema projekcijama AFI-ja, osigurati 300 radnih mjesta', kazao je Michael Cawley zamjenik glavnog direktora Ryanaira.

Vrijednost investicije otvorenja baze iznosi 70 milijuna dolara, što predstavlja cijenu stacioniranog zrakoplova za koje će biti zaduženo nekoliko timova posade i ostalog osoblja poput mehaničara. Svima njima Zadar će postati novi dom.

Čelni ljudi Ryanaira se ne misle na ovome zaustaviti, već najavljuju nova ulaganja, povećanje broja stacioniranih zrakoplova i putnika. Naglasili su kako Zadar ima sve predispozicije da postane destinacija za cijelu sezonu te da za svoje partnera odabiru samo najbolje.

Kako bi proslavili otvaranje nove baze u Zadru, u Ryanairu su odlučili pustiti u prodaju 100.000 karata po cijenama koje kreću od osam eura za putovanja po Europi u siječnju, a koja su dostupna za prodaju do ponoći u četvrtak, 20. prosinca.