CROP TOP

Zaboravljeni trend apsolutni je vladar sezone i nemoguće ga je izbjeći

28.07.2021 u 08:55

Bionic
Reading

Ova godina donijela nam je različite mode trendove, neki stari su ponovno zaživjeli, dok su se pojavili i neki potpuno novi. No, ono što je rijetko tko očekivao je povratak 'crop topa', odnosno kratkih topića koji otkrivaju struk i koji su apolutni must have sezone

Prvotnu popularnost kratki topovi stekli su 80-ih godina usporedno s fitness pomamom. Mnogi su tada taj odjevni predmet smatrali i određenim simbolom seksualne revolucije, a veliki broj ih je nosio kako bi pokazao plodove napornog rada u teretani.

Zaluđenost 'crop topom' javila se i 2003., u vrijeme vladavine Britney Spears. Tadašnju kraljicu plesa u kratkim topićima bilo je nemoguće ne zamijetiti. Pod utjecajem Britney, ali i Shakire, kratki topovi i traperice nevjerojatno niskog struka vrlo brzo su postali apsolutni trend.

I nakon što smo, skoro, zaboravili na taj modni izlet, topići su se vratili, u velikom stilu. Zasluge se mogu pripisati tinejdžerima na TikToku kojima se sve ih 90-ih čini fora ili globalnoj pandemiji koja je popularizirala sportsko i casual odijevanje. Kako god, ovaj trend prigrlile su i svjetske modne kuće.

Mugler, Mui Mui i Chanel uvrstili su kratke topiće u svoje jesenske kolekcije. A ovom trendu ne odolijevaju niti poznate dame. Lizzo, Rihanna, Dua Lipa i pripadnice Kardashian-Jenner obitelji već su nabavile svoj primjerak i ponosno ga prošetale.

'Crop topovi' nose se i u sportskim varijantama. Tako je Indyja Moore u Tommy Hilfiger topu snimila naslovnicu za magazin V., a Romeo Beckham, sin Victorije i Davida Beckhama, pozirao je u kratkom topu na snimanju za Vogue.

Addison Rae, TikTok influencerica, pojavila se u epizodi Jimmyja Fallona u kratkom crnom topiću i trapericama, a kasnije se u kratkoj majici s natpisom 'I Love New York'. I dok se većina odlučuje na uske i izazovne topiće koji puno otkrivaju, glumica Cynthia Erivo svima je očitala odličnu modnu lekciju. Njezin stilist Jason Bolden odjenuo ju je u širi Louis Vuitton kratki top s printom te hlače širokog kroja i time zaslužio čistu modnu peticu.

  • +34
Kratko rezani topići i košulje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo