svi će je nositi

Zaboravite na sivu i bež: Ova boja je nova vladarica besprijekorno elegantnih stajlinga

12.02.2024 u 15:07

Bionic
Reading

S proljećem koje se približava javljaju se i novi trendovi na modnom horizontu. Nakon vladavine crne, sive i smeđe vrijeme je za svjetlije i vedrije nijanse, a jedna boja bit će posebno poželjna

U pripremi za vedrije i sunčanije mjesece, fashionistice u niskom startu čekaju kako bi osvježile svoju proljetnu garderobu. A mnogima će zapeti odjevni komadi u jednoj nježnoj nijansi.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Uočeni posvuda tijekom Tjedna mode u Kopenhagenu, ove sezone stilski set mijenja svoje omiljene krem i sive nijanse za manje tradicionalne, ali nevjerojatno elegantne puterasto blijedožute tonove.

Modnim zaljubljenicama nije trebalo dugo da prihvate ovaj novi trend, a dizajneri su je s lakoćom uklopili u svoje capsule kolekcije.

Iako se možda na prvu čini da je riječ o previše zahtjevnoj nijansi za stiliziranje, ova boja se zapravo ponaša identično kao bilo koja druga neutralna nijansa. Tako se odlično slaže s drugim, uvijek dobrodošlim bojama u ormaru.

  • +23
Kopenhagen street style Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Blijedožuta boja odlično se izgledati u stajlinzima s crnim hlačama ili pak trapericama. Naime, blijedožuta se slaže s bilo kojom svjetlijom nijansom plave, kao i s ultra dubokim tonovima poput tamnoplave. Jedina nijansa treba izbjegavati je kobaltna, jer bi takva kombinacija mogla ispasti previše živahna u odnosu na suptilno blijedožutu.

A nova hit nijansa nosi se iz bijelu boju. Stvarajući svjež i živahan izgled, kombinacija poput blijedožute haljine i bijelih visokih čizama je jedna od onih kojima ćete se uvijek iznova vraćati.

S druge strane, kombinacija duboke kaki boje s puterastom nijansom blijedožute nijanse stvorit će kontrastni izgled, te rezultirati ležernom elegancijom. Pokušajte sa slip kaki suknjom midi duljine i oversized blijedožutim puloverom – zaljubit ćete se na prvi pogled.

Ako živite i uživate u neutralnim tonovima, dodavanje blijedožute boje u garderobu pomoći će vam da oživite čak i svoje najstarije i najpoželjnije komade. Lagani, tonski spoj maslačno žute i bež boje stvara kohezivnu bazu koju možete slojevito ukrasiti s nakitom i brojnim dodacima.