ZAHVALAN MODEL

Zaboravite na oversized krojeve: Ovakvim modelom kaputa ne možete nikad pogriješiti jer pristaje svima

15.01.2023 u 22:00

Bionic
Reading

Iako su oversized modeli unazad nekoliko sezona bili apsolutni must have i obožavaju ih mnoge zaljubljenice u modu, klasičan kroj poput balonera, koji nije ni preširok ni preuzak, nikad nije out

Jedan od odjevnih komada koji najviše dolaze do izražaja u jesensko-zimskim stajlinzima bez sumnje je kaput. On je najvažniji čim temperature padnu, a danas postoji toliko modela na tržištu da je odabir često kompliciran zadatak.

Kaput mora biti dovoljno topao da nam pomogne nositi se s vremenskim nepogodama, ali također moramo uzeti u obzir njegov izgled kako bi odgovarao našem stilu i dao prepoznatljivu notu modnoj kombinaciji koju nosimo.

Premda i dalje oversized modeli vladaju modnom scenom, mnoge fashionistice pomalo zaziru od takvih predimenzioniranih krojeva, osobito ako su sitnije građe.

Ako ste i vi među njima, nećete pogriješiti ako svoju garderobu obogatite ove jeseni i zime neprolaznim modelom koji je laskavog kroja, a pristaje damama svake dobi.

  • +16
Zimski kaputi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Omiljena španjolska influencerica Amelia Bono odlučila se za divan model klasičnog kroja nadahnut trench coatom, odnosno balonerom koji ističe struk te čini figuru vitkijom zahvaljujući remenu.

Riječ je o kreaciji s potpisom Massima Duttija, španjolskog brenda čije kreacije rado nosi i kraljica Letizia, modna ikona koja je uvijek vrlo visoko na ljestvicama najbolje odjevenih dama s europskih kraljevskih dvora.

Kaput je u lijepoj nijansi sivozelene, a ima remen u istom tonu, široke revere, ukrasne epolete na ramenima, manžete s ukrasnim gumbom te dopire do pola lista.

Amelia Bono nosi ga u brojnim prigodama potvrđujući tako dobro poznato pravilo da su najbolja klasična modna rješenja.

Svestrani kaput u ovoj neutralnoj boji, što je dobar odmak od crne ili bež, odlično se slaže sa svime što imate u garderobi, od haljina i čizama na visoku petu za večernji look pa do traperica i tenisica.

Poznata influencerica spomenuti je kaput s puno stila nosila ulicama Londona u kombinaciji s trapericama širokih nogavica, crnim džemperom, tenisicama New Balance i šeširom širokog oboda.