smjena na modnoj sceni

Zaboravite na crne čizme: Ovi modeli zaludili su modni svijet

14.01.2024 u 10:09

Bionic
Reading

Uzorak zebre, leoparda ili pitona, prugice ili asimetrične šare; koji god dizajn birali, efektnim čizmama ne možete pogriješiti

Crne čizme suvereno su pokorile modnu scenu protekle jeseni, međutim u nadolazećim mjesecima mogle bi ustupiti status najpoželjnije obuće efektnim statement komadima.

Kaubojske, bajkerske ili jednostavne elegantne crne visoke čizme u trenu su postale must have obuća proteklih mjeseci, no čini se da se modni svijet pomalo zasitio ovakvog igranja na sigurno.

Stilski zaokret Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr/Profimedia

Tu na scenu stupaju efektni modeli čizama s geometrijskim i životinjskim printom, koji su hrabra opcija, ali sjajna alternativa za sve one željne promjene i noviteta u svojoj modnoj kolekciji.

Na modnim revijama jesen-zima 2023.-2024. pistama su vladali bezbrojni novi printovi i uzorci, svi u nadi da će se popeti na vrh naših modnih želja za sezonu.

Emily Ratajkowski Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Neki od njih su se istaknuli: cvjetovi, točkice, tartan ili print pitona, kao na modnoj reviji Fendija, geometrijski oblici Febena te čak i apstraktni detalji, koje donosi Ahwulalia - samo su dio sveobuhvatne ponude novog trenda čizama.

Da je riječ o pravim statement komadima, pokazale su i trendseterice. Emily Ratajkowski nosila je Jimmy Choo čizme na pruge preko uskih traperica uz croppanu majicu i dugačak kaput, dok je u drugoj prilici lijepa manekenka birala zebrasti uzorak u kombinaciji s narančastim balonerom. Da je posve zaluđena ovim stilom, Ratajkowski je pokazala trećim stajlingom noseći šarene čizme Bottega Venete.

EMILY RATAJKOWSKI

Nećete požaliti ako svojoj kolekciji dodate chic čizme kakve nosi poznata brineta

Pogledaj galeriju

Kendall Jenner zablistala u žuto-crnim prugastim visokim čizmama nošenim na šarmantnu traper haljinu, Irina Shayk je na kožne hlačice nosila visoki model leopard uzorka, a Hailey Bieber zablistala je u narančastim čizmama s crnim prugama koje su se protezale visoko iznad koljena.

Iako je potrebna doza hrabrosti da biste u svakodnevne stajlinge ubacili ovaj stil, prema svemu sudeći, riječ je o trendu koji će nas vjerno pratiti idućih mjeseci - barem kada je riječ o outfitima trendseterica.