LJETNI 'MUST HAVE'

Za svakog postoji savršen model traper hlačica, a ovaj najbolje pristaje ženama s oblinama

26.06.2023 u 15:03

Bionic
Reading

Traper hlačice su svakoga ljeta omiljeni modni komad u garderobi svake zaljubljenice u modu

Praktične su i cool te sjajno pristaju svima, naravno ako ste pogodili svoj kroj.

Traper hlačice vrlo su visoko na ljestvici najpopularnije ljetne odjeće jer ih možete nositi u brojnim prigodama od jutra do mraka.

Dame s oblinama pomalo zaziru od takvih modela jer zbog kroja, ali i vrste tkanine od koje su načinjene (osobito ako se radi o čvršćem traperu), katkad znaju prouzročiti neudobnost prilikom nošenja zbog neugodnog urezivanja.

No bez brige, za svakog postoji savršen model traper hlačica, a modna influencerica Taryn Hicks savjetuje da žene s tijelom u obliku jabuke (naglašen trbuh i bokovi) trebaju birati varijante koje nisu načinjene od 100 posto pamuka jer to uvelike poboljšava udobnost nošenja.

Ona predlaže svima koje imaju veći središnji dio da izbjegavaju sve što u nazivu ima riječ curvy, odnosno modele namijenjene onima s oblinama.

SUBOTA U CENTRU

Od haljina i natikača do kratkih hlača i čizmi; na zagrebačkoj špici bilo je svega

Pogledaj galeriju

'To je zato što su ovakve hlačice često u obliku slova V, što znači da su najuže na najvišoj točki na bokovima, a zatim se šire prema stranama. No to nikako ne stoji dobro damama s oblinama, a neće im biti udobne ni oko struka', kaže.

Stoga savjetuje model kratkih hlača kvadratnog oblika, odnosno da su približno iste širine oko struka i duž nogavica. Osim toga, damama izraženijih bokova, ali ako imaju ravan trbuh, odlično pristaju i popularni modeli s visokim strukom.

U svakom slučaju, najvažnije je odabrati onaj u kojem se dobro i samopouzdano osjećamo.

Kako nositi kratke hlače? Strogih stilskih pravila nema pa se slobodno poigrajte i kombinirajte ih s trendi bluzama puf rukava, lepršavim kaftanima, bijelim T-shirtom, crop topovima...