SVI IH VOLE

Za prste polizati: S ovim ukusnim i jednostavnim jelom ne možete pogriješiti

25.03.2019 u 22:02

Bionic
Reading

Vjerujemo kako je zbilja teško pronaći osobu kojoj se ne sviđaju tortilje. Fine i slasne ne samo da su jednostavne za pripremiti, već su i odlično rješenje za brzi ručak, večeru, užinu...

Tortilja je jedno od onih jela u koje što god da stavimo su uvijek za prste polizati. Popularne su sve varijante, a osobito su slasne one punjene topljenim sirom, tzv. quesadilla, a nije ih teško napraviti i kod kuće.

Sastojci:

Tortilje, 200-300 g sira, 1 komad pilećih prsa, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 1 luk, slatki kukuruz iz limenke, žličica sušene majčine dušice, začini (sol, papar), maslinovo ulje.

UKUSNO I HRANJIVO

Znate li koje su salate najzdravije: Neke su ipak bolje od drugih

Pogledaj galeriju

Upute:

Pileća prsa očistite i narežite na tanke ploške, prelijte ih s par žlica maslinovog ulja, dodajte majčinu dušicu i dobro izmiješajte. Neka meso odstoji dok pripremite ostale sastojke. Pripremite punjenje: luk nasjeckajte na listiće, paprike na tanke, sir naribajte na krupni ribež, a kukuruz dobro ocijedite.

Zagrijte tavu i ispržite piletinu, zatim maknite meso, a na istoj tavi poprižite luk i papriku koje ste prethodno posolili. Dodajte i malo maslinovog ulja kako ne bi bilo previše suho. 

Potom vratite piletinu u tavu, dodajte kukuruz, sve dobro promiješajte i nakon minute ugasite vatru. Poklopite da se nadjev ne hladi.

Zagrijte drugu tavu, premažite je s malo maslinovog ulja pa stavite tortilju. Čim se tortilja zagrije po njoj rasporedite naribani sir, po siru rasporedite par žlica nadjeva od piletine i povrća pa preklopite jedan dio tortilje preko drugog (u oblik polumjeseca). Zapecite s obje strane pa izvadite iz tave, narežite i poslužite uz umak od kiselog vrhnja, jogurta ili avokada.