LIJEPA U RUŽIČASTOM

Za nju su godine samo broj: Helen Mirren je za ovu haljinu zaslužila posebnu nagradu

25.02.2019 u 11:18

Bionic
Reading

Slavna britanska glumica Helen Mirren dobro je poznata po svojem profinjenom osjećaju za stil što je ponovno pokazala i na 91. dodjeli nagrada Oscar

Sve je stalo kad je na crveni tepih Dolby Theatrea u Los Angelesu ušetala elegantna Helen Mirren koja iako je već ušla u osmo desetljeće osvaja svojim nenadmašnim modnim izdanjima.

Godine su za šarmantnu glumicu doista samo broj jer ona izgleda sve bolje i bolje. S time se slažu i modni znalci koji su podigli palac gore za lijepu damu u ružičastom koja je na dodjeli filmskih nagrada plijenila poglede u raskošnoj kreaciji (Schiaparelli).

  • +4
Helen Mirren Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Legendarna Britanka se ovoga puta odlučila za lepršavu haljinu u upečatljivoj nijansi ružičaste čiji je donji dio bio načinjen od prozračne plisirane tkanine u nekoliko slojeva dok je top imao ženstveni V-izrez naglasivši Helenin dekolte.

Haljinu koja je sama po sebi dovoljno upečatljiva podignula je skupocjenim nakitom u vrijednosti od čak 6 milijuna dolara poznate draguljarske kuće Harry Winston.

'Ovi dragulji su skuplji od neke kuće', našalila se Britanka. 

Mladenačka frizura i diskretan make up lijepo su naglasili pravilne crte lica ove markantne glumice koja je u jednom ranijem intervjuu izjavila kako se u mladosti nije nikad doživljavala lijepom.

  • +8
Najbolje odjevene dame na dodjeli filmskih nagrada Oscar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Nikad se nisam osjećala lijepo. Postoje ljudi koji su lijepi, a ja sam dovoljno objektivna da znam da se ne uklapam u tu kategoriju', rekla je jednom prigodom Helen Mirren koju je princ Charles 2003. proglasio članicom Reda britanskog imperija i otada nosi titulu 'dame'.

ROMANTIČNO I EFEKTNO

Neočekivan izbor: Ova je boja dominirala crvenim tepihom, a nema tko je nije nosio

Pogledaj galeriju

Dodala je i kako njezina nesigurnost ima više veze s umom i inteligencijom, nego s izgledom.

'Ne smatram se dovoljno pametnom ili smiješnom', objasnila je H. Mirren.

Inače, na sinoćnjoj dodjeli nagrada u glavnim su kategorijama, za najbolje glumce slavili Rami Malek ('Bohemian Rapsody') i Olivia Colman ('Favourite), dok je nagradu za najbolji film odnio 'Green Book'.