SANJA VEJNOVIĆ:

'Za ljepotu je najvažnije njegovati unutarnji mir'

31.03.2015 u 09:35

Bionic
Reading

Sanja Vejnović koju u seriji 'Kud puklo da puklo' gledamo kao odvjetnicu Milicu, TV sestru Željka Pervana, svojim mladolikim izgledom i ljepotom i u 53. uspijeva zasjeniti i puno mlađe kolegice. Sa zgodnom glumicom popričali smo o modi, a otkrila nam je i nekoliko svojih beauty trikova

U čemu je tajna vašeg mladolikog izgleda? Možete li nam odati neki beauty trik?
Nema tu nekog posebnog trika. Naslijedila sam od roditelja dobre gene, ali smatram da čovjek konstantno mora raditi na sebi. Prije svega treba krenuti od unutarnjeg stanja i njegovati svoj duševni mir. Tijelo sve pamti i vraća, tako da je jako bitno zdravo se hraniti i naučiti samog sebe da uvijek postoji makar pet minuta za vježbanje. Naravno, jedanput godišnje volim svoju kožu tretirati laserskim pilingom i radiovalovima za što je zaslužan doktor Maletić.

Vaša dnevna beauty rutina?
Moja dnevna rutina uljepšavanja ovisi naravno o mojim aktivnostima planiranim za taj dan, bilo da se radi na snimanju na kojem ću nekada nositi i jako tešku šminku ili pak druženje s obitelji i prijateljima, polazište svega jest briga o koži i hidrataciji kože.

375638, 375255, 374095, 375431Kako održavate vitku liniju?
Kombiniram jogu, tibetance, qi gong, ovisno o vremenu koje imam na raspolaganju. Kada stignem, a to najviše ovisi o rasporedu snimanja, odlazim na grupne treninge pilatesa i joge. Svake večeri prije spavanja meditiram. Tako održavam svoju vitalnost i ravnotežu duha i tijela. A što se tiče prehrane, strogo pazim na nju i već godinama se hranim po Montignacovoj metodi, kod koje je naglasak na pažnji o glikemijskom indeksu namirnica.

Bez kojeg kozmetičkog proizvoda ne možete?

Bez Chanelovih kozmetičkih proizvoda za njegu kože Sublimage, seruma i kremi linije Le Lift.

Što uvijek imate u torbici?
Kao i svaka žena nosim uvijek ruž u torbici. Omiljeni su mi Chanelovi ruževi.

Što mislite o estetskim operacijama?
Živimo u svijetu koji kroz medije diktira brzu potrošnju i vječnu mladost. Nisam protivnik da bih zabranila estetske operacije, ali smatram da mnogi nisu ni svjesni koliko mogu biti nepotrebne. Svi teže nekom savršenom idealu ljepote nametnutom okvirima popularne kulture, a ne shvaćaju da je zapravo stanje duha najvažnije. Ne kaže se uzalud da duša diktira starost, zar ne.

Pratite li modne trendove i što biste izdvojili? Postoje li dizajneri čiji rad posebno cijenite?
Da, volim biti u toku s modnim trendovima. Od naših domaćih dizajnera pratim Borisa Pavlina i Matiju Vuicu, a od stranih volim one starije, čije kreacije prate liniju ženskog tijela. Posebno su mi dragi Valentino, Armani..

Kupujete li u lancima ulične mode tipa Zara ili H&M ili možda i online?
Da, naravno! Kupujem i u Zari i u H&M-u i online!

Mijenjate li ih često parfeme ili ste vjerni istom?
Vjerna sam Chanelovim mirisima, a nadraži su Chanel No. 22, Beige i naravno klasika Chanel No. 5 koji imam cijeli život.

Jeste li u mladosti eksperimentirali s kosom i make-upom?
Da, naravno! Imala sam dugu kosu, pa skroz na kratko ošišanu i naravno eksperimentirala sam još s bojama.

Vaš najveći modni promašaj.
Mislim da nisam imala modne promašaje, a uostalom, tu su modni gurui da ukazuju na to. Uvijek se obučem da mi bude ugodno i da se dobro osjećam. Što god da sam obukla, nisam se toga posramila.

U kojoj odjevnoj kombinaciji se osjećate najugodnije tijekom dana, a kakvu odjeću birate za svečane prigode?
Za svečane prigode volim večernje svečane haljine, a najugodnije se osjećam u ležernoj, sportskoj odjeći.

Postoji li nešto što nikad ne biste obukli?
Ne bih obukla ništa u čemu bih se osjećala neudobno.

Tko su vam modni uzori?

Volim na crvenom tepihu popratiti Nicole Kidman, Juliju Roberts, Jennifer Lawrence, a na dnevnoj varijanti istaknula bih Diane Keaton koja je uvijek dosljedna svom modnom stilu bez obzira na trendove koji se mijenjaju, sviđalo se to nekome ili ne.