ISPLATI IH SE IMATI

Za laskave stajlinge: Ovih pet modela suknji vizualno izdužuju figuru

01.05.2023 u 07:26

Bionic
Reading

Među mnoštvom suknji koje nas mame s polica trgovina na ovih pet silueta uvijek se možemo kladiti kada poželimo stvoriti laskav stajling

Nije uvijek lako pronaći idealan kroj suknje. Mini, midi ili maksi dužina? Ravni kroj, uski ili trapez? Visoki ili niski struk? U ovom nizu mogućnosti neke su opcije bolje od drugih, i to bez obzira na građu tijela. Osim toga, neke od njih trenutno su jako moderne, a pomažu postići dojam vizualno duže figure.

Plisirana mini suknja

Vrlo trendi posljednjih mjeseci, posebice zahvaljujući brendu Miu Miu, plisirana mini suknja u neoškolskom stilu za djevojke - također zvana i klizačka suknja - nudi dojam beskonačno dugih nogu. Modne ovisnice danas je nose uz predimenzionirani sako i mokasinke ili, u opuštenijoj varijanti, s predimenzioniranim topovima kratkih rukava i tenisicama tehničkih karakteristika.

Suknja olovka-kroja

Ultimativan ženstveni komad, pencil-suknja odličan je modni saveznik u ormaru. I s dobrim razlogom, jer prikladna je za sve tipove tijela i laska ženskoj silueti. Poželjno je odabrati model s visokim strukom i manjim prorezom radi lakšeg hodanja. Kako bismo se držali trenda i malo opustili ovaj vrlo elegantan komad, odaberite verziju od trapera i povežite je s bijelom majicom bez rukava, košuljom kojoj je raskopčano nekoliko gumba i slingback salonkama. Također, tu je i ultra chic odabir suknje od mješavine pamuka ili kože za postizanje senzualnijeg dojma. Uz nju je preporučljivo obuti omiljene cipele s visokom potpeticom.

Satenska midi suknja

Model kakav brojne dame vole nositi za svečane prigode nakon porasta temperatura, satenska midi suknja posljednjih godina etablirala se kao nova bitna stvar u odijevanju. Sa svojom idealnom dužinom i blago lepršavim krojem uzdiže se na listi najlaskavijih modela suknji, a k tome se s lakoćom prilagođava različitim stilovima. Nosiva je s jednostavnom majicom kratkih rukava i minimalističkim tenisicama za chic casual look ili s topom, elegantnom jaknom i štiklama za sofisticiraniju kombinaciju.

  • +18
Duge suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Suknja A-kroja

Kao što joj i samo ime kaže, ova suknja ističe se krojem koji univerzalno laska. Idealna dužina A-kroja za maksimalno produljenje siluete bila bi između sredine bedara i vrha koljena, no jednako laskavo će djelovati ako završava malo ispod koljena ili sredine gležnja. Od trapera, satena ili žerseja, neutralna ili s printom, naborana ili jednostavna, suknja A-kroja ključni je predmet u ženskoj garderobi. Sjajno se slaže s mnoštvom komada, bilo da se radi o baloneru, bajkerskoj jakni, košulji, velikom džemperu, bilo ravnim sandalama ili čizmama na petu.

Duga suknja na volane

Maksi dužina, promišljen volumen i visoki struk... Dugačka suknja na volane idealna je za izduživanje siluete, suprotno uvriježenom mišljenju. Za laskave rezultate ključno je obratiti pozornost na proporcije. Bogata volumenom, duga suknja na volane činit će izvrsnog stilskog partnera s komadima koji bolje prianjaju uz tijelo, poput uskih topića, kako se u njoj ne biste 'utopili'. Sa svojom boemskom privlačnošću, divno se stapa s parom čizama na potpeticu ili ravnih cipela mule.

  • +5
Trendi suknje za proljeće Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije