VODEĆI TREND

Elegantne i praktične: Ove predivne haljine naglašavaju figuru i poželjnije su no ikad

22.04.2023 u 07:51

  • +20

Haljine bez naramenica

Izvor: Profimedia / Autor: Marcy Swingle / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

U duhu modnog minimalizma 90-ih, ove sezone u velikom stilu vraćaju se haljine bez naramenica, baš kao i sestrinski topići kao dostojna konkurencija bijelom T-shirtu

Chic i ženstvene, uske haljine bez naramenica posebno naglašavaju figuru. Ležernije modele moguće je kombinirati uz tenisice ili ravne cipele dok će se oni elegantniji savršeno složiti s cipelama s visokom potpeticom.

Ovaj odjevni predmet, poput topića, obilježio je modnu eru 90-ih i nulte godine, a osim izdašne ponude na policama trgovina, u prilog njegovoj novoj popularnosti dovoljno govore friški podaci Stylighta. Ova poznata modna platforma istaknula ga je kao jedan od ključnih trendova proljetne sezone, s porastom pretraga za 25 posto među online kupcima.

Kako nositi haljine bez naramenica

Ovaj tip dekoltea je vrlo lijep i elegantan, a samim time savršena opcija za brojna svečana događanja. Ipak, pri odabiru dobitnog modela haljine bez naramenica na nekoliko stvari potrebno je obratiti pozornost. Haljine bez naramenica, iako praktične, sklizak su modni teren.

Nošenje haljine bez naramenica prvenstveno zahtijeva dobro donje rublje, točnije grudnjak odgovarajuće veličine kako bi idealno prianjala uz tijelo.

Odabir neadekvatnog grudnjaka u stanju je narušiti elegantni dojam koji haljine bez naramenica prirodno emitiraju.

Odaberite donje rublje sa silikonskim ojačanjima na rubovima kako bi dobro prianjalo uz kožu. U specijaliziranim trgovinama moguće je pronaći dvostrane ljepljive trake koje osiguravaju dodatnu potporu.

Materijali poput čipke loš su izbor jer će se ocrtavati ispod haljine dok su laserski rezani modeli idealni za upravo ovakve odjevne komade. Prilikom isprobavanja haljina bez naramenica, pripazite da budu vaše veličine, da u potpunosti pokrivaju grudi i ne padaju pri pokretu.

Imajte na umu to da haljine ovog tipa već dovoljno otkrivaju te izbjegavajte modele koji imaju dubok izrez - ako želite posebno naglasiti dekolte, radije odaberite neku statement ogrlicu ili viseće naušnice.