TURISTIČKA PONUDA

Za 2.000 kuna upravljajte buldožerom dva sata!

17.06.2011 u 11:33

Bionic
Reading

Kad govore o domaćem turizmu, analitičari nerijetko nedostatak sadržaja spominju kao kamen spoticanja u planovima za produljenje sezone. Možda bismo se trebali ugledati na Las Vegas. Grad u kojem se svjetla nikad ne gase ne poznaje termin pasivnog odmora, a ponudi aktivnosti u kojima turisti odsad mogu uživati pridodano je i upravljanje rovokopačima i buldožerima

Tako je, ukoliko platite 400 američkih dolara, odnosno nešto više od 2.000 kuna prema aktualnom tečaju, moći ćete iskopati vlastitu rupu od tri metra.

Korisnicima su na raspolaganju dva buldožera tipa Caterpillar D5 i tri rovokopača Caterpillar 315CL, a organizatori se šale da je dvosatna seansa, koja uključuje pola sata sigurnosnih naputaka, besplatna ukoliko u pustinji Nevade pronađete nečije tijelo.

Iskapanje rupa nije i jedina ponuđena aktivnost pa se pojedinci, koji se odmaraju tako da se pretvaraju da rade, mogu zabaviti skidanjem košarkaških lopti s čunjeva ili podizanjem jednotonskih guma.

S obzirom na pad građevinske aktivnosti u Hrvatskoj, ne sumnjamo da bi se i kod nas našlo slobodne teške mašinerije za turističke djelatnosti, no možda bi domaći turisti voljeli uživati u autohtonijem proizvodu, kao što je, primjerice, farbanje tunela.