pepeljuga stil

Vraća se glamur u modu, a bajkovite cipele veliki su hit: Novi modeli toliko su neodoljivi da ćete ih poželjeti nositi svaki dan

14.01.2022 u 15:22

Bionic
Reading

Nakon rastuće popularnosti ležernog i udobnog odijevanja te velike popularnosti sportskih odjevnih komada, poput tajica i tenisica, mnogi žude za stilskim promjenama koji će u ormar vratiti sjaj i glamur. Na tragu toga nameće se novi trend, cipele u Pepeljuga stilu, a ove bajkovite, sjajne i glamurozne modele viđat ćemo posvuda u mjesecima pred nama

Kombinacija zime i pandemije kreirala je doista izazovno vrijeme za modu, a uz broja ograničenja mnogi žude za promjenom i malo modnog sjaja.

Modna povijest već je dokazala kako turobna vremena u pravilu na modnu scenu donose dramatične odjevne komade, poput upadljivih ogrtača, kaputa, cipela i razigranih stajlinga kao totalne suprotnosti prevladavajućem sivilu. Sjetite se samo raskošnih haljina i blistavih pokrivala za glavu iz 1920-ih ili Diorovog 'New Looka' nakon Drugog svjetskog rata.

  • +4
Pepeljuga cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Sada u 2022. godini jasno se nazire rastuća čežnja za modni bijegom. U skladu s time određeni trend obuće preplavio je društvene mreže i profile brojnih modnih influencera. Nema sumnje, 'Pepeljuga cipela' veliki su hir u godini pred nama.

Pregled profila i objava nekih od najvećih modnih influencera na Instagramu i TikToku otkriva rastuću popularnost brenda Mach & Mach. Iza ovog gruzijskog brenda stoje dvije sestre, Nina i Gvantsa Macharashvili, koje su se specijalizirale za trendi cipela koje blistaju, svjetlucaju i izgledaju tako glamurozno.

Ukrašene kamenčićima ili biserima, ovim malim umjetničkim djelima prva namjena je modna igra i zabava. Posebno su popularni modeli 'Double Bow' i 'Paris' koje krase svjetlucave mašname, a među njihovim obožavateljima su zvijezde poput Solange Knowles, Kylie Jenner, Dua Lipe, Else Hosk i Katy Perry.

Kako se kombiniraju trendi Pepeljuga cipele?

Za apsolutni Pepeljuga dojam, ali i osjećaj, cipele s upečatljivim modelima nose se s raskošnim kaputom, no kako za takav bajkovit izgled možda baš i nema puno prigoda, najbolje je ove sjajne tendi cipele uklopiti u svakodnevne stajlinge.

Naime, zbog upečatljivih detalja, Pepeljuga cipele mogu poslužiti kao vrhunac svakog stajlinga, a kombinirajte ih uz traperice i sako ili kao dio elegantnog stajlinga uz suknju ili hlače te top. Uz to, kada krene sezona vjenčanja, ovi modeli cipela zasigurno će biti jedan od najtraženijih.

Najnoviji trend cipela ima svoju cijenu – ali može biti i jeftiniji

Od 900 do 1200 eura kreću se cijene cipela brenda Mach & Mach, a dostupne su i u brojnim online dućanima. Ta cijena mnogima nije pristupačna, no srećom već postoji nekoliko brendova, kao što su Zara, i Bershka, koji će u svojim kolekcijama 2022. ponuditi vrlo slične modele cipela. A tu je i alternativa – britanski brend Alice Bow nudi različite dodatke za cipele po pristupačnim cijenama, a ima ih dostupnih već za 15 eura (manje od 115 kuna).

Brend, koji je postao poznat prvenstveno po svojim ulošcima ( ima ih i vojvotkinja Kate ), nudi i kopče za cipele s mašnama ili perlicama koje možete jednostavno zakačiti na svoje stare salonke i uživati u sjajnom glamuru po jednako tako sjajnoj cijeni.

  • +2
Trendovi cipela za 2022.: Cipele s mašnama Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije