RADIONICE U RESTORANU YEZI

Volite azijsku kuhinju? Otkrivamo kako pripremiti popularni dim sum i kod kuće

07.10.2025 u 15:56

Bionic
Reading

Panazijski restoran YEZI Zagreb predstavio je novi koncept dim sum radionica, koje će se održavati jednom tjedno, svaki petak od 10. listopada 2025. Restoran YEZI u centru Zagreba, u hotelu art'otel Zagreb poseban je upravo zbog bogate ponude dim suma u čijem kreiranju vodeću ulogu ima jedan od najiskusnijih europskih dim sum chefova, a mi smo imali priliku isprobati pripremati njegove recepte

U Zagrebu se posljednjih godina nudi sve više radionica koje potiču kreativnost i istraživanje, no posebno se veselimo onima koje onim koje hrane dušu, ali i tijelo. Budimo iskreni, većina nas danas živi u ritmu koji rijetko dopušta trenutke stvaranja nečeg vlastitim rukama, a upravo taj osjećaj – kad vidiš fizički rezultat svog truda, kad zamijesiš, dotakneš, okusiš – vraća onaj izgubljeni osjećaj zadovoljstva i mira.

I zato nas nimalo ne čudi što je sve više onih koji sreću pronalaze u aktivnostima poput keramike, slikanja ili kuhanja... ali mi smo otkrili radionicu koja spaja sve što volimo i trebamo: rad rukama, kreativnost i hranu koja jednostavno mami osmijeh.

U samom srcu Zagreba, u elegantnom prostoru art’otela, panazijski restoran YEZI Zagreb donosi novi koncept dim sum radionica – i to svakog petka, počevši od 10. listopada 2025.

Radionice su zamišljene kao intimno, interaktivno putovanje kroz povijest i pripremu dim suma – onako kako se to radi u najboljim azijskim restoranima.

Zajedno s chefom Dinom Kneževićem pripremili smo tri jela koja savršeno predstavljaju tu čaroliju azijske kuhinje – Har Gao, Siu Mai košarice i, naravno, apsolutnog favorita večeri – Sesame Prawn Toast. Taj maleni, zlatno-smeđi kvadratić tosta, hrskav izvana i kremast iznutra, s pastom od kozica i mirisom sezama, pokazao nam je kako jednostavno jelo može postati iznenađujuće luksuzno. I da, odmah smo odlučili – ulazi u našu zbirku recepata 'za posebne goste'.

'Svrha ovih radionica je približiti zainteresiranima ovu vrstu kuhinje, koja je u ponudi restorana YEZI Zagreb. Na prvoj dim sum radionici smo prezentirali kako mi općenito funkcioniramo u kuhinji i kako se kod nas sve radi od nule. Dim sum je perjanica našeg menija, trenutno imamo 14 vrsta u ponudi i gosti sve varijacije vole. Očekujemo dobar interes za radionice jer smo mi restoran koji je posebno poznat po raznovrsnoj dim sum ponudi. Uskoro nam izlazi i novi sezonski meni, uvrstit ćemo par novih jela, cilj je ukomponirati vrganje, jadranske kozice, radimo i novi dim sum s mesom morskog ježa, bijelog tartufa i jadranskih tiger kozica, a uskoro kreće i naš popularni brunch', rekao nam je Dino Knežević, glavni izvršni chef s bogatim internacionalnim iskustvom u renomiranim hotelima i restoranima.

Ono što ovo iskustvo čini posebnim jest atmosfera.

Zamišljene kao savršen afterwork izlazak, vikend uvertira ili mama-kći 'bonding' trenutak, radionice u YEZI-ju imaju vibe koji lako može stati uz bok europskim gastro destinacijama. U opuštenom, modernom prostoru, uz fini koktelčić i veselu energiju, gotovo zaboraviš da si usred Zagreba. Ili dođeš do spoznaje da i Zagreb mic-po-mic postaje prava europska metropola.

Ako odlučite produžiti svoju večer u restoranu i zaviriti u svijet okusa koje nudi YEZI, svakako preporučujemo da isprobate njihovu jedinstvenu ponudu panazijske kuhinje. Među delicijama koje će vas očarati, posebnu pozornost obratite na Mushroom Bun, najkreativniji bao bun punjen bogatom mješavinom gljiva kao što su shitake, bukovače i portobello, te na čarobni Cheng Fun, jelo koje o kojem ćete maštati danima nakon.

Dodatne informacije pronađite na društvenim mrežama i web stranicama restorana YEZI Zagreb.