JANKO POPOVIĆ VOLARIĆ:

'Volim riskirati i bacati se na glavu, ne znam si pomoći'

07.10.2014 u 09:24

Bionic
Reading

Glumac Janko Popović Volarić već dugo je miljenik ženske publike. U ulozi plemića Krste Ratkaja gledateljicama se zavukao pod kožu, a danas nas ponovno osvaja u ulozi Kreše u seriji 'Kud puklo da puklo'. Janko je u razgovoru za tportal odao s kim se svađa, kako je biciklom prešao Liku te zašto se ne može vidjeti na selu

Janko, dođe li ti ikada da, kao tvoj lik Krešo, odeš živjeti na selo?
Ponekad mi dođe da pobjegnem iz grada u tišinu i mir i odmorim se od gužve. Ponekad to i napravim - odem za vikend na more ili u Gorski kotar, Liku, ponekad i negdje dalje, ali ne bih otišao živjeti na selo. Volim grad i svoje prijatelje ovdje te izbore i mogućnosti koje nudi.

Jesi li ponekad išao logikom 'kud puklo da puklo'?
Često. Jako volim riskirati i bacati se na glavu prilikom mnogih izbora u životu. Često to i ne bude dobro, ali je jako uzbudljivo i ne znam si pomoći.


Nedavno si biciklom prešao Liku - o čemu je riječ?
Prošle godine sam s redateljem Nevijem Marasovićem išao biciklom od Zagreba do Splita. Cilj nam je bio Vis. Krenuli smo bez prethodnih treninga i priprema, a zakačio nas je najtopliji tjedan u godini. Putovali smo sporednim, pa i divljim cestama, i vidjeli čuda. Nadam se još koji put ponoviti takvu ili sličnu rutu.

Osvojio si nagradu Zlatna mimoza - motiviraju li te nagrade?
Ne motiviraju me, ali me jako vesele. To mi je bila prva filmska nagrada i neopisivo mi puno znači.

Kako se najbolje odmaraš nakon snimanja?

Viđam prijatelje, gledam serije i filmove, odem na trening ili ručak sa sinom, svađam se sa svojim psima…

Ovoga puta si čisti pozitivac - veseli li te to?

Veseli me glumiti lik Kreše. Tip je totalni baksuz koji često donosi odluke nauštrb sebe i to mu se često obija o glavu. Kod njega mi se sviđa to što je jači nego što misli i što će to možda shvatiti s vremenom te što svaku novu nepogodu u životu dočekuje s osmijehom. Nepokolebljiv je i drago mi je igrati takvog iskrenog tipa.



Jesi li nakon nagrade imao više ponuda?

Za sada ne. Mislim da stvari što se tiče filma i ne funkcioniraju baš na dnevnoj bazi. Nagrada možda ponuka nekog redatelja ili producenta da pogleda naš film 'Vis-à-vis', pa ako mu se svidi to kako sam odradio svoj dio posla, možda i dobijem neku ponudu.

Bi li se za ulogu udebljao ili naučio plesati balet?
Bih. Jako volim sve te zahtjeve za uloge i volim kada mi bude zadan neki vid pripreme prije snimanja. Nisam oduševljen idejom o baletu, ali ok, ako treba - učit ću i balet.