Najbolje čuvana tajna u Istri

Vodimo vas u Kempinski Hotel Adriatic, prvi hrvatski luksuzni golf i spa resort s pet zvjezdica

27.04.2023 u 14:10

Bionic
Reading

Otkrijte istinsku udobnost inspiriranu Jadranom, gdje se priroda Istre susreće s dubokim plavim morem

Mediteranska klima, obala od koje zastaje dah, prekrasna unutrašnjost bogata vinogradima, maslinicima i srednjovjekovnim brdskim selima čini Istru savršenom destinacijom za odmor. U neposrednoj blizini Kempinski Hotela Adriatic nalazi se najstariji svjetionik na Jadranu, sagrađen 1818. godine, koji je također najsjeverniji hrvatski svjetionik. Na drugoj strani unutrašnjosti Istre dominira drevni grad Motovun. Motovunska šuma, točnije dolina Mirne, glavno je stanište bijelog i crnog istarskog tartufa. Gradovi Umag, Grožnjan, Poreč, Rovinj, Nacionalni park Brijuni, 35 km dug Limski kanal (morski rezervat), pulski amfiteatar i Hum, službeno najmanji grad na svijetu, su mjesta koja morate posjetiti.

Dizajn i arhitektura

Koncept koji stoji iza arhitekture spaja prirodno i moderno. U tom duhu, dizajn Kempinski Hotela Adriatic zamišljen je kao spoj modernog i suvremenog stopljenog s lokalnim istarskim stilom. Dizajn, s ogromnim staklenim površinama, prožet je lokalnim detaljima poput zidnih detalja obloženih kamenom, uobičajenim za tradicionalnu istarsku arhitekturu. Boje su sunca i pijeska, koje inspiriraju osjećaj svježine. Koncept je ponuditi sofisticiranim putnicima svježe mediteransko okruženje. No, more je ono koje dominira cijelim krajolikom. Veličanstven je to prizor u kojem se može uživati ​​s balkona gotovo svake sobe u hotelu.

Vrlo moderan stil upada u oči odmah po ulasku u predvorje, koje je puno svjetla s naglašenim referencama na tradiciju i materijale tog područja. Reljefni crteži na istarskom kamenu stvaraju sjajne i neprozirne efekte na čistom bijelom mramornom podu. Recepcijom dominira zlatni pult koji, zajedno sa sustavom rasvjete, stvara posebne efekte praznine i čvrstoće. Veliki Vistosi Murano stakleni luster visi sa stropa. Sam kupolasti strop posebno je upečatljiv, osvijetljen zlatnim listićima i LED svjetlima. U pozadini je veliki stakleni prozor s pogledom na more, čiji efekt pojačava velika polukružna sofa izrađena od tkanine boje duhana.

Sobe i apartmani

Hotel ima 186 soba, uključujući 19 apartmana i dva predsjednička apartmana. Sve sobe su prostrane, s dvokrevetnim sobama površine 41 m² uključujući balkon, Junior apartmanima koji se prostiru na 52 m² s dodatnim balkonima od 33 m² i Executive apartmanima koji zauzimaju 73 m² s balkonima od 14 m². Predsjednički apartmani imaju unutarnju površinu od 260 m2 s dodatnih 570 m2 prostora na vanjskoj terasi. Sve sobe imaju balkon s pogledom na more ili vrt i sve su opremljene visokom tehnologijom.

Restoran Dijana

Na ulazu u Dijanu, nazvanu po rimskoj božici, nalazi se prikaz vina, koji ističe najbolje butelje iz vinskog podruma hotela. Udobne klupe s visokim naslonom i podstavljene fotelje presvučene su svijetlim tkaninama s prugastim uzorkom, a impresivni strop svjetluca Swarovski kristalnim svjetlima. Zlatni stupovi i zidne ploče naglašavaju kristalne ledene kapljice koje vise sa stropa. Na jelovniku se nalaze jela mediteranske kuhinje uključujući meso i ribu s roštilja te specijalitete od crnog i bijelog tartufa pripremljene na izvrsnom domaćem maslinovom ulju. Istra, poznata po cijenjenom bijelom tartufu, proizvodi i vrhunska vina, pršut i sir.

Restoran Kanova

Smješten na najvišem katu kongresnog centra, restoran Kanova tradicionalna je istarska konoba s modernim štihom. S terase ovog romantičnog restorana gosti mogu uživati ​​u pogledu na hrvatsku, slovensku i talijansku obalu. Kanova predstavlja autentičnu istarsku kuhinju s otvorenim kaminom, s ponudom lokalnih proizvoda poput morskih plodova, domaćeg mesa, tartufa, maslina, sireva, začinskog bilja i začina iz Istre te ekskluzivnog istarskog boškarina. Restoran može primiti do 64 gosta, plus dodatnih 72 na vanjskoj terasi.

Adriatic Bar

Elegantni Adriatic Bar smješten je u udobnom kutku prostranog predvorja. To je opuštajuće mjesto za susret s prijateljima i uživanje u laganom obroku, čaši vina ili ukusnim pecivima uz kavu ili čaj. Također je savršeno mjesto za probati prepoznatljive Adriatic koktele.

Carolea Spa

Nazvan po vrsti mediteranske masline, grčko-rimski Carolea Spa bio je zamisao g. Nikija Szilagyla i g. Wernera Hoesslea. Prostire se na više od 3000 četvornih metara s unutarnjim bazenom, jacuzzijem i dva vanjska bazena, ima odvojene prostore za ljepotu, tretmane i opuštanje uključujući šest soba za tretmane za jednu osobu, dva apartmana za tretmane za parove i originalnu tursku i marokansku kupelj hammam. Za aktivnije vježbanje tu je potpuno opremljena teretana sa Technogym spravama, četiri teniska terena, košarkaško i nogometno igralište. Lokacija je idealna za trekking i biciklizam, kao i za ronjenje i golf.

Golf klub Adriatic

Golf klub Adriatic, prvo golf igralište s 18 rupa u Istri, projektirao je austrijski arhitekt Diethard Fahrenleitner, dobitnik nagrade 'Golf Art Landscape' poznat po visokim standardima u projektiranju golf igrališta. Površina terena je 6360 kvadratnih metara, s parom od 72 i svaka rupa ima 5 tee off-a, što osigurava izazovnu igru ​​za golf igrače na svim razinama. Široka jezerca, vodeni i suhi biotop te mješavina zimzelenih šuma i slikovitih stoljetnih stabala čine teren Golf klub Adriatic jedinstvenim i vizualno šarmantnim okruženjem, pružajući svakom ljubitelju golfa priliku za igru ​​svojim osjetilima i uživanje tijekom cijele godine.

Sastanci i događaji

Kempinski Hotel Adriatic idealno je mjesto za poslovne sastanke, kongrese i vjenčanja. Prostori za konferencije i sastanke u hotelu sastoje se od jedne plesne dvorane (Balun) i dvije dvorane za sastanke (Libar I i Libar II). Dodatna zgrada konferencijskog centra Marina nudi višenamjenske i prostrane dvorane, opremljene ugrađenom tehnologijom i besplatnim brzim internetom, a uključuje jednu dvoranu za sastanke, Stina, i konferencijsku dvoranu, Silvium, s 210 sjedala u kazališnom stilu i 150 sjedala u parlamentarnom stilu, djeljiva u dva ili tri dijela. U objektima se također mogu organizirati banketi, društvena događanja i okupljanja do 180 ljudi.

Čitateljima tportala darujemo dva noćenja za dvije osobe u Kempinski Hotelu Adriatic s uključenim doručkom, a dobitnik je Irina Kolić.