BLAGDANSKA NAGRADNJAČA

Vodimo vas u Dubrovnik i poklanjamo Sonyjev smartphone i Googleov Media player

15.12.2017 u 09:33

Bionic
Reading

Već osmu godinu zaredom tportal.hr daje sve od sebe i tijekom prosinca vjernim čitateljima poklanja vrijedne nagrade. Imat ćete prilike osvojiti ih svakog dana, a koje smo danas pripremili, saznajte u nastavku! U jedanaestom danu velikog blagdanskog darivanja tportala nagradit će vas Sony, Dubrovački vrtovi sunca, Uriage, Ledo, Instar informatika, Fraktura, Zimsko kuhano vino..

Sony poklanja Sony XZ Premium, jedan od najboljih smartphonea 2017. Sony Xperia XZ Premium predstavljen je u veljači 2017. na Mobile World Congressu i odmah pokupio niz nagrada. GSMA udruga dodijelila mu je titulu 'najbolji novi smartphone ili povezani mobilni uređaj na MWC 2017', slijedila je nagrada na dodjeli Global Mobile Awards, a zatim je stiglo još niz priznanja. Pitate se zašto? Xperia XZ Premium je prvi na svijetu u nekoliko foto kategorija: nova kamera Motion Eye™ toliko je napredna da može zabilježiti čak i pokrete koje ljudsko oko ne vidi, a temelji se na desetljećima Sonyjeve inovacije na području fotografije. Prvi je smartphone koji ima memory stacked senzor Exmor™RS s tehnologijama koje se obično mogu naći samo na vrhunskim kompaktnim fotoaparatima, što omogućava pet puta brže skeniranje fotografija i transfer podataka. Što to znači u praksi? Svoje super trenutke uhvatite odličnim videozapisima (960 frameova u sekundi!) i gledajte video u super slow motionu na zaslonu svog telefona (a super slow motion je čak četiri puta sporiji nego kod drugih smartphonea). Novi senzor 19 MP hvata puno više svjetla pa ćete na svojim fotografijama zapaziti nevjerojatne detalje, a fotografije će biti oštre bez obzira snimate li ih u podne ili ponoć. Prvi put u smartphoneu XZ Premium nudi 4K HDR 5,5-inčni zaslon koji će oštrinom prikaza lako nadmašiti vaš televizor!

Uz super kameru, XZ Premium je nedavno dobio Android Oreo, što znači da ima i 3D Creator, super Sonyjev algoritam koji vam omogućava da sa svojim smartphoneom napravite 3D sken glave, lica, hrane ili slobodnog oblika. 3D sken možete podijeliti s prijateljima, pretvoriti u avatar uz pomoć opcije kamere AR Effects ili isprintati uz pomoć 3D printera. Mogućnosti su beskrajne! Da bi sve radilo brzo i fluidno, brine se vrhunski procesor Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile Platform koji pruža najveće brzine u pokretu, a tu su i superiorne performanse, izvrsna grafika i bolja učinkovitost baterije. Vrhunske karakteristike traže i vrhunski dizajn – skladne linije i prekrasna zaobljena površina s prednje strane rijetko koga će ostaviti ravnodušnim. Uz to, kiša više neće biti vaš problem jer je XZ Premium otporan na vodu i prašinu te dodatno ojačan Corning® Gorilla® Glassom 5 s prednje i stražnje strane. Najviše uživate u slušanju glazbe i igranju? Nudi vrhunske audio mogućnosti i opcije za igranje. High Resolution Audio reprodukcija omogućava vam da čujete svaku nijansu i detalj pjesme, baš kao da ste na koncertu. Xperia XZ Premium super će se slagati s vašom konzolom PlayStation®4  pa možete igrati najnovije vrhunske igre na zaslonu svog smartphonea, a igranje će uvijek biti fluidno i responzivno. Što više možete poželjeti za blagdane?

Dubrovački vrtovi sunca poklanjaju boravak za dvoje tijekom najveselijeg vikenda u godini! Ako želite da vam 2018. bude puna sretna, uspješna i zabavna, Dubrovački vrtovi sunca pravo su mjesto za vas uz prekrasno okruženje na obali mora te uz vrhunsku uslugu i sadržaje. Prekrasni mediteranski ambijent, udobne i luksuzno opremljene sobe i rezidencije, potpuno opremljeni Sportski centar te višestruko nagrađivani Spa centar prepoznatljive su odlike ovog modernog resorta koje ga čine mjestom na koje ćete se poželjeti vraćati. Osvojite odmor za pamćenje u Dubrovačkim vrtovima sunca od 30.12.2017. do 1.1.2018. i započnite 2018. godinu sa stilom uz nezaboravan doček Nove godine u Dubrovniku! Nagrada uključuje smještaj za dvije osobe u jednosobnoj rezidenciji u Dubrovačkim vrtovima sunca i doručak. Za više informacija o programu i paketima nazovite Dubrovačke vrtove sunca na +385 20 361 911. http://www.dubrovniksungardens.com/naslovna

Uriage poklanja Uriage 1er Senteur Prvi parfem i Uriage Isophy raspršivač za nos s termalnom Uriage vodom.

Uriage 1er Senteur Prvi parfem. Uriage Prvi parfem vole i mali i odrasli. Nježnog je i blagog mirisa, potpuno siguran za korištenje, hipoalergen, bez alkohola i parabena te odličan dar za svaku dječju slavljeničku priliku! 100 ml, 148 kuna.

Uriage Isophy raspršivač za nos s termalnom Uriage vodom. Uriage Isophy sprej za nos preporučuje se za higijenu i njegu sluznice nosa beba, djece i odraslih. Uklanja nečistoće, razrjeđuje sekret, umiruje upale i hidratizira sluznicu nosa. Sadrži 100 posto termalnu ljekovitu vodu Uriage, bogatu mineralima i oligoelementima. Trenutno traje akcija 1+1 gratis za 78 kuna u ljekarnama.

Ledo poklanja jedan poklon paket. Kako biste najljepše doba godine dočekali spremni, u prigodnom raspoloženju te uz ukusna jela čiji mirisi skrivaju raskošnu gozbu, Ledo poklanja proizvode uz koje će blagdanski doživljaj biti potpun. Ovih blagdana najmilijima priredite primamljive gastronomske specijalitete koji će oduševiti baš svakoga. Za to se pobrinite uz filet bakalara iz divljeg ulova i mješavinu povrća za neizostavnu francusku salatu, uz koju će glavna zvijezda stola biti pripremljena brzo i jednostavno. Kao pravu poslasticu servirajte slastan desert, savijaču s vanilijom i šumskim voćem i počastite goste profinjenom sladolednom kombinacijom Grandissimo Baileys - neodoljivim spojem krem sladoleda Baileys sa sladoledom okusa šlaga te preljevom Baileys. Uz ove Ledove proizvode blagdanska trpeza bit će bogata tradicionalnim okusima, a posebno iznenađenje rezervirano je za najmlađe – plišanac Ledo Medo.

Instar informatika poklanja Google Chromecast 2, Media player. Chromecast je uređaj za emitiranje medijskog sadržaja koji se putem HDMI priključka povezuje na TV. Omiljene aplikacije i sadržaje sa svojeg telefona s Androidom, tableta, iPhonea, iPada, Maca ili laptopa s Windowsima možete jednostavno emitirati izravno na velikom ekranu. Chromecast radi sa sve većim brojem aplikacija, uključujući Netflix, HBO GO, YouTube, WatchESPN i Pandoru. S Chromecastom, telefon/tablet je vaš personalizirani daljinski upravljač. Koristite aplikacije koje poznajete i volite na svojem telefonu za pretraživanje i pregledavanje, igranje, kontrolu glasnoće. Vaši prijatelji i obitelj mogu emitirati na televizor vlastiti telefon ili tablet bez dodatnog postavljanja. Svatko može sjesti i uživati zajedno na najvećem zaslonu u kući. Chromecast radi s uređajima koje već posjedujete, uključujući smartphone, tablete i laptope. Plus, automatski se ažurira novim značajkama, a s vremenom dodaje više aplikacija, tako da vaš Chromecast postaje sve bolji. Cijena: 379 kn

Fraktura poklanja knjige: Đurđa Knežević 'Pravila igre' i César Aira 'Kako sam postao redovnica'.

Đurđa Knežević 'Pravila igre'. Rad u udruzi za pomoć ženama i borba za ženska prava činili su joj se kao idealna prilika ne samo da ostvari svoje ambicije, već i da radi koristan posao za zajednicu, za sebe. Grupa aktivistkinja koja od vremena uzbuna, topova u centru glavnoga grada, pa do suvremenog doba pomaže ženama u nevolji s razgranatom mrežom suradnica trebala je biti pravo mjesto za Doru da ostvari svoje ambicije, da joj mladenački snovi postanu stvarnost. No stvarnost nije onakva kakva se čini izvana, nego je sasvim drugačija – satkana od intriga te borbi za položaj i novac. Postupno otkrivajući prava lica kolegica, od voditeljica do činovnica koje rade u udruzi, Dora otkriva i samu sebe, svoje licemjerje, strahove i tajne za koje nije ni znala da ih ima. Tamne strane udruga, međunarodne aktivnosti, spletke i intrige, stvaranje atmosfere nepovjerenja i odbacivanje najboljih, mobbing i loši međuljudski odnosi tek su neke od niti koje tvore 'Pravila igre'. Đurđa Knežević portretira i lijepe i naivne, i dobre i zle, i beskrupulozne i ljutite, sve ljudske karaktere koji se kreću na igraćoj ploči u igri u kojoj gube svi koji na nju pristaju.

César Aira 'Kako sam postao redovnica'. Ako priča Aureliana Buendije, nezaboravnog junaka 'Sto godina samoće', počinje pred streljačkim vodom, sjećanjem na dan kad ga je otac prvi put odveo da vidi led, za Césara Airu, šestogodišnjeg pripovjedača Airina 'autobiografskog' romana, sve počinje u sličnim okolnostima, danom kada mu je otac kupio prvi sladoled. Od te briljantne epizode nadalje dramatičan, zavodljiv humor obilježava svaku etapu ove priče o odrastanju: djetinjstvo u malom gradu, iskustvo škole i bolnice, odnos prema jeziku i odnos s majkom, prijateljstvo i izdvojenost, delirij izmišljanja i vječnu, neprekidnu igru… od leda do sladoleda i nazad. U vrtlogu događaja koje nam u romanu 'Kako sam postao redovnica' na svoj neusporediv način nudi César Aira pustolovina 'pričanja o sebi' bit će dovedena do svojih krajnjih granica – anegdota će postati avantura, avantura bajka, a bajka – naposljetku – legenda.

Aquarius Records poklanja albume U pol’ 9 kod Sabe  - Stoj na glavi, Oliver – Tišina mora i DVD Massimo - Live Arena Pula. 

U pol’ 9 kod Sabe  - Stoj na glavi. Nakon nedavnog uspješnog, rasprodanog koncerta u Tvornici kulture zagrebački bend nastavlja s promocijom svog drugog studijskog albuma 'Stoj na glavi' u izdanju Aquarius RecordsaTri godine nakon prvijenca 'Prihvaćam sve', 'Stoj na glavi' donosi 11 pjesama koje nas furaju kroz paletu različitih raspoloženja i emocija te nas ostavljaju u pozitivnom stanju čak i kada pjevaju o temama poput starenja, paralelne stvarnosti ili nepoznatih glasova u glavi.

Oliver – Tišina mora. Oliver Dragojević je glazbenik o čijim je uspjesima suvišno trošiti riječi. Nastupao je u najvećim svjetskim dvoranama, objavio impresivnu brojku studijskih albuma, osvojio pregršt nagrada... I baš zato posjetit ćemo vas na njegov stariji studijski album 'Tišina mora' koji je objavljen 2013. godine i donosi pjesme 'Moje lipo', 'U mom zagrljaju' i još devet pjesama.

Massimo - Live Arena Pula (DVD). Snimka je ovo Massimova koncerta održanog 17.8.2013. u Areni Pula. Koncert koji je bio dragulj u kruni 30-godišnje Massimove karijere trajao je više od dva sata, uključio je dva bisa, a publika u prepunom pulskom amfiteatru pratila je svaki ton s oduševljenjem.

Zimsko kuhano vino poklanja jedno bijelo i jedno crno Zimsko kuhano vino. Dok uživamo u zagrebačkom Adventu, koji je treću godinu zaredom odnio titulu najboljeg božićnog sajma, mame nas razni mirisi i okusi, među kojima nepce i nosove privlači i jedinstveni proizvod koji Advent u Zagrebu nudi svojim mnogobrojnim posjetiteljima. I ovih se blagdana od ne baš preniskih temperatura možete zagrijati Zimskim kuhanim vinom koje već petu godinu zaredom istim šarmom i kvalitetom osvaja publiku tijekom zimskih mjeseci. Najveći krivac za to je enolog Saša Štula i prepoznatljivi dizajn ambalaže koja je dobitnik prestižne nagrade za dizajn Red Dot. 

Ove godine Zimsko kuhano vino i tvorac ovog zimskog napitka u suradnji s jednom hrvatskom tvrtkom razvili su potpuno novi točionik za kuhano vino, jedinstven na tržištu, a iz njega će vam šalicu Zimskog kuhanog vina natočiti na zagrebačkom Adventu. Proizvodnja Zimskog kuhanog vina traje 365 dana u godini – od vinograda do krajnjeg proizvoda pod budnim okom struke, što je prepoznato na hrvatskom tržištu te na tržištu susjednih zemalja. Zimsko kuhano vino kao jedinstven proizvod napravljen prema pravilima struke prepoznat je u Bosni i Hercegovini, a njegove tvorce najviše veseli činjenica što se probija i na tržište Slovenije, Austrije i Italije, gdje ga se već danas može kušati na nekim od popularnih skijališta. 'Poseban je užitak biti prepoznat na tržištima zemalja iz kojih kuhano vino i potječe', kažu. Ovaj okrepljujući napitak proizveden i pripremljen od kvalitetnih crnih i bijelih sorti te aromatiziran klinčićem, cimetom, vanilijom i narančom možete pripremiti i kod kuće, dovoljno ga je zagrijati na temperaturi od 55 do 60 stupnjeva Celzijusa i samim time je spreman za konzumaciju. Dodamo li tome prepoznatljivi dizajn ambalaže koja je dobitnik prestižne nagrade Red Dot, upravo Zimsko kuhano zvuči kao idealan poklon za vas ili vama drage osobe ovih blagdana.

Sudjeluj i osvoji pregršt vrijednih nagrada! Dobitnici su Lucija Martinić (Sony poklanja Sony XZ Premium), Dušan Erceg (Dubrovački vrtovi sunca), Nataša Milošević (Uriage Isophy raspršivač za nos), Marina Mršić (Uriage 1er Senteur Prvi parfem), Dario Jakovljević (Ledo poklon paket), Vedran Bošković (Google Chromecast 2), Tamara Pečurica (knjiga Đurđa Knežević 'Pravila igre'), Sanja Kulej (knjiga César Aira 'Kako sam postao redovnica'),  Filip Sabalić (album U pol’ 9 kod Sabe  - Stoj na glavi), Milica Ivanda (album Oliver – Tišina mora), Ivana Medvarić (DVD Massimo - Live Arena Pula), Maro Tudić (bijelo Zimsko kuhano vino), Fabijan Lukin (crno Zimsko kuhano vino).