novi hit na pomolu

Vjerovali ili ne, ali ovo su nove hit balerinke

21.05.2024 u 06:01

Bionic
Reading

Nova sezona, novi trendovi, a Chanel predviđa da će gumene ili plastične balerinke biti sljedeće hit ravne cipele koje će pokoriti modnu scenu ove godine

Kao i kod svakog drugog trenda, pomama za balerinkama i ravnim cipelama započela je fokusiranjem na najklasičnije verzije jer su najjednostavnije za nošenje i kombiniranje, da bi se na kraju razvila u neočekivanije modele.

Prvo su u fokusu bile tradicionalne kožne balerinke s mašnom i zaobljenim vrhom, a kasnije, kako su ravne cipele postale najzapaženiji trend u posljednjih nekoliko sezona, pojavili su se novi dizajni. Vidjeli smo trijumf mrežastih balerinki, također one s pletenicama i u stilu natikača, a sada bi novi model mogao postati najpoželjniji.

Riječ je o gumenim ili plastičnim balerinkama koje su se neprestano pojavljivale na posljednjoj Chanelovoj reviji. U gotovo svim lookovima na nedavno predstavljenoj kolekciji Cruise 2025 manekenke su nosile istu vrstu obuće: crne balerinke s efektom plastike. Ove cipele, koje su bile popularne 2000-ih, oduvijek su imale neformalni štih, a Chanel si je zadao zadatak da to transformira, pokazujući da se mogu nositi uz sve vrste formalne odjeće.

A u svijetu gumenih balerinki postoji bezbroj verzija. Iako ih je Chanel predložio u sjajnoj inačici s lakiranim efektom, postoje mat opcije te modeli sa svjetlucavim efektom, 3D aplikacijama i s resicama. Uz to, neke trendseterice već su posegnule za ovim novim hit balerinkama i isfurale ih kao dio street stylea.

  • +12
Chanel Cruise 2025. Izvor: Profimedia / Autor: Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

Osim kod Chanela, kao predvodnika ovog trenda, gumene balerinke našle su se i u ponudi brendova kao što je Melissa, ali i popularnih high street uzdanica poput Manga, a imun nije ostao ni Crocs.