GIGI HADID OTVoRILA DUŠU:

'Više ne planiram objašnjavati svoj tjelesni izgled zato što se ne uklapa u vaša 'beauty' očekivanja'

12.02.2018 u 11:19

Bionic
Reading

S njujorškim tjednom mode u punom zamahu, 22-godišnja 'it' djevojka Gigi Hadid odlučila je zauvijek ušutkati javnost koja ju kritizira zbog mršavog izgleda na modnim pistama

'Za one osobe koje stalno ističu kako se moje tijelo promijenilo s godinama, možda ne znate da, ušavši u modnu industriju sa 17 godina, još uvijek mi nije bila dijagnosticirana bolest Hashimoto. Za sve one koji su me tada zvali 'prevelikom za modnu industriju' vidjeli su moje upaljeno tijelo koje je zadržavalo vodu zahvaljujući navedenoj dijagnozi', započela je svoje iskreno obraćanje javnosti na Twitteru.

'Posljednjih godina pravilno sam liječena u svrhu sprečavanja navedenih simptoma i onih poput ekstremnog umora, problema s metabolizmom, nesposobnosti tijela da zadrži toplinu i slično. Također sam se podvrgnula holističkom medicinskom tretmanu koji mi je pomogao u ravnoteži rada štitnjače'.

  • +15
Njujorška izdanja Gigi Hadid Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Iako stres i prekomjerna putovanja također štete mom tijelu, uvijek sam jela isto, no moje tijelo se sa svim nosi na drukčiji način sada kad je moje zdravlje znatno bolje. Možda sam 'premršava' za vas, no iskreno govoreći to ne želim biti ali osjećam se zdravijom i još uvijek učim i 'rastem' sa svojim tijelom, kao i svi'.

'Više ne planiram objašnjavati svoj tjelesni izgled zato što se ne uklapa u vaša 'beauty' očekivanja. Ne osuđujem druge, no narkotici nisu razlog mog izgleda. Prestanite me stavljati u određenu kutiju samo zato što ne shvaćate način na koje moje tijelo sazrijeva', ističe slavna Gigi zaključivši obraćanje s molbom.

'Molim vas kao korisnike društvenih mreža i ljudska bića, naučite imati više empatije za druge i znajte da cijelu pozadinu nikad u potpunosti ne znate. Svoju energiju iskoristite kako bi podigli one kojima se divite, a ne da budete okrutni prema onima koji toj skupini ne pripadaju'.

U prosincu 2016. godine, slavna trendseterica i model otvoreno je progovorila o bitci s bolešću Hashimoto. Riječ je o autoimunom stanju koje uzrokuje oštećenje i nepravilan rad štitnjače.

'Moj se metabolizam ove godine u potpunosti promijenio. Dijagnosticirana mi je bolest Hashimoto. To je bolest štitnjače i ovo je druga godina da ju kontroliram lijekovima', svojedobno je izjavila.

  • +7
Gigi Hadid Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Hadid je godinama pokušavala ušutkati kritičare svog izgleda, a uoči spektakularne revije brenda Victoria's Secret prije dvije godine, Gigi je u razgovoru za magazin People priznala kako u isto vrijeme gubi i dobiva na težini.

'Moja težina značajno oscilira. Zaista mi nije bila namjera izgubiti na težini. Naravno da želim imati obline, no gubitak klograma nije moja krivica', priznaje slavna Gigi- 

  • +17
Gigi Hadid Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia