POPULARNE CIJENE ULAZNICA

[VIDEO/FOTO] Domaći turisti subotu iskoristili za uživanje u ljepotama Plitvičkih jezera, mnogi i po prvi put

16.05.2020 u 17:11

Bionic
Reading

Nacionalni park Plitvička jezera otvorio je u ponedjeljak vrata turistima, a promotivne proljetne cijene privukle su u subotu brojne domaće turiste, od kojih su mnogi Plitvička jezera posjetili prvi put

Iako su ulaznice za Plitvička jezera bile rasprodane još u petak, u našem najpoznatijem Nacionalnom parku nije vladala uobičajena gužva.

Naime u ljepotama Plitvičkih jezera dnevno u sezoni uživa oko deset tisuća turista, a taj je broj zbog epidemioloških mjera gotovo prepolovljen, pa je u subotu Plitvice posjetilo oko pet i pol tisuća posjetitelja.

Kako je u petak za Hinu rekao ravnatelj Nacionalnog parka Plitvičkih jezera Tomislav Kovačević, poduzete su mjere kako bi se stvorili uvjeti da se nigdje ne stvaraju gužve i da posjetitelji međusobno mogu održavati siguran razmak, pa je brodska linija skraćena, a turistički vlak ukinut.

'Znamo da broj od 5500 posjetitelja u običnim uvjetima ne bismo ni osjetili, ali sada treba vidjeti kako će to funkcionirati u skladu s epidemiološkim uvjetima', rekao je u petak Kovačević.

Svibanjske promotivne cijene od 50 kuna za odrasle, 30 za studente i 25 kuna za djecu iznad 7 godina, pokazale su se punim pogotkom, barem što se turista tiče, a po istim cijenama Plitvička jezera možete posjetiti još sljedeći vikend.

Glasnogovornik Ognjen Borčić je rekao da je prijašnjih proljeća praksa bila jedan promotivni tjedan u travnju, a sada su dva tjedna u svibnju, te da je golem interes građana.

'Mi inače imamo 96 posto stranaca, a sada nas raduje da je obratno, oko 96 posto su domaći posjetitelji', rekao je Borčić.

Rasprodana je i nedjelja, ali od 18. do 24. svibnja ulaznica po promotivnim cijenama još ima.

  • +63
Niske cijene privukle brojne domaće turiste u Nacionalni park Plitvička jezera Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ulaznice se kupuju na e-Ticket sustavu Nacionalnog parka, i to tako da se odabere datum, sat posjeta i željeni ulaz najmanje jedan dan prije željenog dolaska.

Cijena za odrasle od 25. svibnja bit će 90 kuna, od 19. lipnja 200 kuna, a od 13. srpnja 300 kuna.

Bez obzira na to što su sve ulaznice rasprodane, Nacionalni park Plitvička jezera uz ovakve cijene, prihvatljive građanima, ne bi mogao živjeti od domaćeg turizma. Kako je rekao Kovačević, to nije moguće, pogotovo ne uz cijene kakve su ovog svibnja jer je riječ o velikom kompleksu koji traži velike prihode.

A gužva je osim na Plitvičkim jezerima u subotu bila i u Nacionalnom parku Krka. Slapove Krke posjetili su mnogobrojni građani iz cijele Hrvatske, a ukrcaj na brod koji plovi iz Skradina čekalo se u dugom redu.