TEŠKE OPTUŽBE

'Victoria je upropastila Davida Beckhama'

23.10.2013 u 22:17

Bionic
Reading

Ljubav Davida Beckhama prema supruzi Victoriji stajala ga je uspjeha u nogometnoj karijeri, tvrdi sir Alex Ferguson. U kontroverznoj autobiografiji slavni trener kritizira bivšeg kapetana engleske nogometne reprezentacije zato što je dopustio da brend Beckham zasjeni njegov talent na terenu. Njihov odnos, a bio je to odnos oca i sina, puknuo je, tvrdi sir Alex, kad je David povjerovao da je veći od svog kluba i trenera

'Postao mi je velik problem kad se zaljubio u Victoriju - to je sve promijenilo', rekao je bivši trener Manchester Uniteda.


'Osjećao sam se nelagodno zbog zvjezdanog aspekta njegovog života', kazao je Ferguson, ističući da iza toga stoji Victoria, bez koje bi David sigurno postao jedna od najvećih legendi Manchester United, ali ne i globalna superzvijezda.

Ferguson, najuspješniji britanski nogometni trener, u svojoj knjizi 'Moja autobiografija' piše i o drugim igračima Uniteda, no prema Beckhamu je posebno strog jer opisuje da mu je bio poput sina.

Tako ga optužuje da mu je želja za celebrity statusom ubila radnu etiku, a započelo je to promjenama frizura koje su postale važnije od igre.


'U to vrijeme bio sam očajan jer sam gledao kako ga gutaju mediji i PR menadžeri.' Kulminiralo je kad je Ferguson nezadovoljan Davidovom igrom protiv Arsenala 2003. u svlačionici bacio čizmu i udario ga iznad oka.

'Htio je ustati i krenuti prema meni, no ostali su ga igrači zaustavili. 'Sjedni', rekao sam. 'Ti si zeznuo svoju momčad.' Ferguson kaže da ga je pozvao u svoj ured sljedećeg dana, ali Beckham tada nije rekao ni riječi.

Dvadeset i četiri sata kasnije priča je bila u medijima, a Beckham je u javnosti isticao ozljedu. Za samo nekoliko dana Ferguson je rekao upravi Manchester Uniteda da David mora otići.

Razlog? David je počeo vjerovati da je veća zvijezda od svog kluba i svog trenera. 'David je pomislio da je veći od Alexa Fergusona. U to nemam sumnje. To je za njega bilo smrtno zvono', piše Ferguson.

'Možda će u jednom trenutku svog života osjetiti potrebu da kaže: 'Pogriješio sam'', prenosi Fergusonove riječi Daily Mail.