MODNI TRENDOVI

Veste s ovim laskavim i privlačnim detaljem pristaju svima i veliki su hit

28.10.2023 u 11:39

Bionic
Reading

Hladniji su mjeseci nezamislivi bez udobnih i toplih džempera, a ove će sezone sve biti u znaku neodoljivih varijanti golih ramena

Topove i džempere golih ramena još je 50-ih i 60-ih s puno stila nosila u brojnim prigodama francuska modna ikona Brigitte Bardot, po kojoj danas nose i ime, pa ako ove jeseni planirate svoju kolekciju odjeće za hladnije vrijeme obnoviti novitetima, nećete pogriješiti ako se odlučite upravo za takve modele.

Gola ramena kao modni detalj bezvremenski su hit koji svakoj kreaciji daje posebnost i finu dozu seksepila.

Radi se o jednom od onih nezamjenjivih francuskih vintage klasika, poput topa s bretonskim prugama, traperica širih nogavica, balerinki...

Bardot je takve džempere učinila planetarnim hitom nakon što je maksimalno povećala lađa-izrez te ga hrabro povukla niže. Prednost tog izreza je u tome što se može podesiti, a stvara horizontalnu liniju koja ističe figuru te stavlja naglasak na ramena, vrat i glavu.

  • +12
Džemperi golih ramena Izvor: Promo fotografije / Autor: Mango

Ove sezone džemperi dolaze u modernom navy stilu u kolekcijama Jean-Paul Gaultiera, Ralpha Laurena, Nine Ricci, Jacquemusa, Arketa, Acne Studiosa, Khaitea, Gimaguasa, Isabel Marant…

Osim toga, dobro je poznato to da gola ramena laskaju svim ženama iz jednostavnog razloga koji je sjajno obrazložila legendarna američka modna kreatorica Donna Karan. Naime ramena nikad ne stare te su dio tijela na kojem se u pravilu, što je odlična stvar, ne vidi višak kilograma.

'To je vjerojatno jedini dio ženskog tijela na kojem se nikad ne debljamo. Zato ih slobodno pokažite. Kad sam jednom prigodom nosila kreaciju s golim ramenima, svi su me kritizirali. Ali kasnije su se u tome pojavile Liza Minnelli i Hillary Clinton izazvavši pravu modnu senzaciju', objasnila se jednom prigodom Karan. Da je slavna dizajnerica bila u pravu, složit će se svaka zaljubljenica u modu jer doista ima nešto nevjerojatno privlačno u ovakvim varijantama džempera.

Puloveri u stilu Brigitte Bardot već su uočeni i na posjetiteljicama proteklih tjedana mode, ali spremno su ih isfurale i neke slavne fashionistice, poput švedske manekenke Else Hosk.

Ovaj trend prate i mnoge modne kuće, poput Jacquemusa, & Other Stories, Khaitea, The Rowa...

Upravo su takve kreacije viđene i na reviji modne kuće Vaillant početkom godine u Parizu.