novi hit

Veliki povratak tenisica koje smo obožavali: Ovi glomazni modeli zasjenit će sambice

14.04.2024 u 16:06

Bionic
Reading

Robusna i pomalo zdepasta obuća doživljava svoj najmoderniji povratak dosad. 'It' cipele iz kasnih 2010-ih vratile su se na modnu scenu i izgledaju bolje no ikad

Stari modni trendovi ciklički se vraćaju u modu, a robusni chunky modeli pritom nisu iznimka. Ponovno su se pojavili kao jedan od najvećih trendova u 2024. godini, ali nisu nezgrapni kao oni iz prošlih vremena – vratili su se sa svježim i sofisticiranim izgledom za proljetnu sezonu pred nama.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

U 2018. robusne tenisice bile su popularna roba, a najpoželjnije dizajnerske verzije iz tog vremena, kao što je Balenciagin model Triple S, često su se prodavale za 30 posto više od maloprodajne cijene, objašnjava Rachel Makar, viša direktorica u StockX-u, popularnom odredištu za ljubitelje tenisica.

Makar primjećuje da je do 2020. godine preprodajna cijena tih Balenciaga tenisica pala znatno ispod njihove maloprodajne cijene, signalizirajući kraj vrhunca popularnosti zdepastih tenisica. Nakon 2020. voluminozni potplati i teška gazišta zamijenjeni su minimalizmom i prigušenom estetikom.

Kaia Gerber i Bella Hadid stavile su elegantne stilove poput Adidasovih sambica na mapu poželjnih komada, a Kendall Jenner s modelom Onitsuka Tigers na nogama postala je neslužbenom glasnogovornicom ove nenametljive obuće.

No prolaskom godina ciklička narav svijeta mode vratila je glomazne tenisice i predstavila ih kao glavni stil obuće za proljeće 2024.

Slično putanji uggsica, tenisice se vraćaju na modne piste. Cecilie Bahnsen, dizajnerica iz Kopenhagena, u stalnom partnerstvu s Asicsom dizajnirala je verziju zdepastih tenisica Gel-Quantum, prekrivenim prepoznatljivim sitnim rozetama.

Simone Rocha iz Londona dizajnirala je pak glomazne blijedoružičaste modele prekrivene velikim kristalima, a na reviji Coacha u New Yorku predstavljene su visoke tenisice s debelim profilima i u pomalo punky lakiranoj koži.

Glomazne tenisice tako bilježe ponovno rastuću popularnost. 'Adidas Gazelle Bold, model dizajniran s trostrukim gumenim potplatom, jedna je od najbrže rastućih silueta na StockX-u', primjećuje Makar. Uska silueta uravnotežuje zdepast potplat tenisica - što je sljedeća iteracija tog trenda, a koji smo već imali prilike vidjeti kada su ga nosile Katie Holmes i Suki Waterhouse.

  • +6
Chunky tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo