pozor!

Pet vrućih trendova sezone: Ovo su komadi koji vam doista trebaju u ormaru

30.03.2024 u 19:01

Bionic
Reading

Nova sezona, novi trendovi. A ako doista želite biti moderni, ovih pet vrućih trendova ne smije vam promaknuti. Od majica s detaljima i novog oblika haljina pa do crvenih tenisica – baš to vam ovog proljeća treba u ormaru

Popularna platforma za pretraživanje mode, ljepote i interijera Stylight redovito objavljuje zanimljive procjene na temelju svojih podataka. Posljednja u nizu otkriva pet najvećih trendova koji će u 2024. postati vrlo popularni.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Ako želite u mjesecima pred nama biti u trendu, ovo su komadi na koje treba obratiti pažnju.

Pet trendova za koje trebate znati ove godine

Majice s detaljima

Slike, ilustracije, slogani, logotipi ili umjetnički uzorci: majice ukrašene detaljima u velikom su porastu ove godine. Prema Stylightu, potražnja za njima porasla je za 51 posto. Bilo da je riječ o predimenzioniranom kroju ili o uskom modelu - majice su popularan izbor za ležeran svakodnevni look. A ljubiteljima mode omogućuju da vrlo jednostavno izraze svoju osobnost, interese i mišljenja na moderan način.

Haljine spuštenog struka

Traperice niskog struka nadaleko su poznate, ali proljeće 2024. donijet će haljine s niskim bokovima. Naime riječ je o haljinama čiji je struk produžen i čak prelazi preko bedara, a suknja tek tada počinje padati. To stvara siluetu koja izgleda novo i uzbudljivo, pa nije ni čudo što je potražnja za haljinama spuštenog struka na Stylightu porasla za 90 posto.

Čipkaste hulahupke

Hulahupke imaju važnu ulogu u ormaru u prijelaznom razdoblju, omogućujući da i u hladnijim danima možemo nositi omiljene ljetne komade. A ove sezone, prema Stylightu, osobito su popularne čipkaste varijante koje svakom basic stajlingu daju uzbudljivu notu. Potražnja za ovakvim hulahupkama porasla je za nevjerojatnih 58 posto, a posebno su popularni modeli u bijeloj i crvenoj boji.

Gumice za kosu

Ove sezone zaboravite na obične, neugledne gumice za kosu koje u žurbi izvlačite iz kutijice dok se spremate. Ove sezone u fokusu su predimenzionirane verzije s navlakama od tkanine te predstavljaju pravi modni dodatak. XXL gumice, zatim one s mašnama i heklani modeli izvrstan su način za podizanje svakog stajlinga, a njihovu popularnost potvrđuje i porast pretraživanja od 90 posto.

Crvene tenisice

  • +3
Emily Ratajkowski Izvor: Profimedia / Autor: THEIMAGEDIRECT.COM / THE IMAGE DIRECT / PROFIMEDIA

I dok u ormarima trendseterica prevladavaju bijeli i crni modeli, ove sezone vrijeme je za malo boje. Šarene tenisice bit će vrlo popularne u proljeće 2024., što se pogotovo odnosi na crvene modele jer bilježe povećanje pretraživanja od 24 posto. To ni ne iznenađuje jer je crvena jedna od velikih trendi boja za 2024. te baš uvijek izgleda svježe i moderno.

  • +10
Pet vrućih trendova za proljeće Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo