SAMOVANJE UDVOJE

Većina parova u vezi je nesretna

01.06.2010 u 10:38

Bionic
Reading

Iako se na prvi pogled možda ne čini tako, mnogi su parovi nesretni u svojim vezama, pokazuje istraživanje

Svaki šesti par priznao je da nije zadovoljan ljubavnim životom, a svaki četvrti razmišlja o tome da ostavi partnera ili partnericu. Kod svakog desetog para prisutno je međusobno nepovjerenje.

Sve to pokazuju rezultati istraživanja u kojemu je sudjelovalo 3.000 parova. Uočeno je i da se parovi žale na nedostatak seksa, spontanosti, strasti i romantike, a sve to narušava kvalitetu veze.Većina parova svoj seksualni život ocijenila ocjenom šest od mogućih 10, a navode i da su aktivnosti u krevetu više prosječne nego odlične.

Više od polovice parova smatra da u njihovim vezama nedostaje strasti i zadovoljstva te da su se njihove voljene osobe tijekom vremena promijenile. 33 posto parova smatra da im u vezi nedostaje nježnosti.

'Kada ljudi tek počnu izlaziti na spojeve, nastoje jedno drugo zadiviti i pomalo glume kako bi se svidjeli suprotnoj strani. I onda nakon nekog vremena sve to nestane pa se pojave problemi', pojasnio je David Brown s internetske stranice UKDating.com koji je radio na istraživanju.

10 najčešćih razloga koji dovode do narušavanja veze

1. Nedostatak spontanosti
2. Nedostatak romantike
3. Loš seksualni život
4. Nedostatak pažnje
5. Nedostatak kvalitetne komunikacije
6. Neusklađenost u željama i stavovima
7. Međusobno nepovjerenje
8. Nedostatak strasti
9. Nedostatak poštovanja i međusobnog uvažavanja
10. Nedostatak iskrenosti