Preventivom do zdravlja zubi

Važnost redovitih posjeta stomatologu

13.09.2017 u 09:54

Bionic
Reading

Redoviti posjeti stomatologu služe kako bi se na vrijeme spriječili bolovi i nastanak širenja boli. Svaki problem je bitno što prije otkriti kako bi se sačuvao prirodan zub

Iz Poliklinike ARENE naglašavaju kako je redoviti stomatološki pregledi uz pravilno održavanje oralne higijene najvažnija stavka brige o oralnom zdravlju.

Ono što samostalno tijekom godine možete činiti je održavanje redovite i temeljite higijene te korištenje preparata za oralnu higijenu. To uključuje korištenje mekanih četkica i odgovarajuće paste za zube, čistača jezika za odstranjivanje brojnih bakterija koje se na njemu nalaze, interdentalnih četkica i/ili zubnog konca te vodice za ispiranje usta.

Uz redovito korištenje preparata za oralnu higijenu, potrebno je najmanje jednom godišnje posjetiti stomatologa. Redovita godišnja kontrola uključuje pregled i profesionalno odstranjivanje zubnih naslaga što podrazumijeva uklanjanje zubnog kamenca. Stomatolog će očistiti površine zuba i međuprostore koji su teško pristupačni i upravo je to najbolja prevencija bolesti parodonta, zubnog mesa i pojave karijesa.

Karijes je najčešća bolest zuba koja se javlja kod svih uzrasta, od onih najmanjih do najvećih. Bitno ga je na vrijeme otkriti i liječiti kako ne bi oštetili okolne zube te kako bi sačuvali što veću površinu zahvaćenog zuba.

Posebnu pažnju pregledima moraju posvetiti pušači, trudnice te osobe kod kojih je primijećena upala desni. Oralno zdravlje je važno, stoga, nemojte ga zanemarivati.

Ako je prošlo više od 6 mjeseci od zadnjeg posjeta stomatologu, rezervirajte svoj termin specijalističkog pregleda u Poliklinici ARENA. Nazovite još danas na broj 01/6542-655 ili putem e-maila na info@arenapoliklinika.hr.

Stomatološka poliklinika ARENA

Remetinečki gaj 2k , 10020 Zagreb

Tel: 01 6542 655

Web: http://www.arenapoliklinika.hr

E-mail: info@arenapoliklinika.hr