KRONOLOGIJA JEDNE LJUBAVI

Varao ju je s prijateljicama i život joj je postao pakao

07.04.2014 u 07:13

Bionic
Reading

Ljubav Anđe Marić i Primoža Dolničara počela je prije 14 godina i djelovala vrlo idilično. Bračni krah doživjeli su 2009. zbog njegove nevjere s njezinim prijateljicama, nakon čega je uslijedila višegodišnja borba na sudu oko skrbništva nad sinom, a zatim i Anđina bolest zbog silnog stresa

Anđa Marić i Primož Dolničar upoznali su se 2000. na Lewisovoj modnoj reviji na kojoj je ova bivša misica i pjevačica bila model, a Primož plesač. Samouvjerena Anđa prišla mu je i rekla: 'Jako si lijep', a on joj je odgovorio u njezinom stilu: 'Znam.' Nema sumnje, bila je to ljubav na prvi pogled. Anđa se zbog ljubavi prema umjetniku iz Zagreba preselila u Ljubljanu, a nakon samo tri mjeseca veze i poznanstva Primož ju je zaprosio. Uslijedilo je dvostruko vjenčanje, 31. svibnja 2003. na Ljubljanskom gradu, a nakon nešto više od mjesec dana u crkvi, kada su organizirali veliki piknik za 170 uzvanika.

Koliko je romantičan, Primož je pokazao već na početku ulaska u brak dodavši svojem prezimenu i njezino. 'Anđa je bila fer i uzela moje prezime pa sam tako i ja uzeo njezino', objasnio je tada Primož Dolničar Marić. Njihova je idila postala potpuna već iduće godine, kada im se rodio sin Gašper, a on je u njihove živote unio neizmjernu radost i sreću. Anđa i Primož imali su puno povjerenje jedno u drugoga, ljubav među njima bila je neupitna, a onda se nakon nekoliko godina dogodio šok.

Iako se neko vrijeme šuškalo o trzavicama u braku, Anđa je o tome progovorila tek krajem 2009. godine. 'Imam težak odnos s mužem, čudan i vrludav brak. Ali i dalje želim živjeti samo s njim i želim ga u svom životu. Jednom je Madonna rekla: 'Tvoja srodna duša je osoba koja će te suočiti sa svim tvojim sranjima i realno ti reći kako stvari stoje. To boli, ali te i popravlja'', rekla je za Story Book.

Premda je svojoj ljubavi bila sprema dati novu šansu, čini se da dalje nije išlo. 'Razvodim se', objavila je početkom ožujka 2010. u svojoj redovnoj kolumni za tadašnji tjednik Extra.

'Da, imali smo dosta trzavica i više nije išlo. Puno smo razgovarali i odlučili da je najbolje da odemo svatko svojim putem. Nije bilo lako, ali tako je bolje. Nema razloga da se selim iz Ljubljane. Ondje je moj dom. I naš sin Gašper ide u školu u Ljubljani i ne želimo da on ima bilo kakve traume zbog ičega što se događa', rekla je tada Anđa za Story, a nekoliko mjeseci kasnije i otvoreno progovorila o suprugovoj nevjeri s više njezinih prijateljica.


'Nikada nisam vjerovala da će me prevariti, pogotovo ne s mojom prijateljicom, odnosno osobom koja mi je cijelo vrijeme bila pod nosom. Borim se sa svojim egom i diže mi se kosa na glavi kad moje dijete govori njezinim naglaskom. Grozno mi je što ta žena, koja mi je zabila nož u leđa, sada čita mom djetetu bajke prije spavanja. No to je moj ego i moram se pomiriti s tim. Kad sam je prvi put vidjela, rekla sam da je idealna za mog muža jer ona je sve ono što ja nikad neću biti i moja je briga sada prešla drugoj', rekla je otvoreno pjevačica, otkrivši da ju je suprug varao posljednje dvije godine braka.

Dolničar je kao dokaz svoje nevjere pokazao Anđi videosnimku seksa s prijateljicom u njihovom bračnom krevetu i tada joj je bilo jasno da je kraj njihovoj ljubavi: 'Trebali smo se rastati još prije dvije godine, već tada nije bilo ljubavi, moje tijelo ga je voljelo, ali duša ne, bila je izranjavana. Ali kad nekoga volim, farbam ga u roza. Bila sam uvjerena da će se popraviti situacija među nama, no odlučila sam se na razvod kada je već bilo prekasno. Prije svega jer nisam htjela da moj sin od oca uči obrazac ponašanja prema ženama', izjavila je. Da stvar bude gora, sve njegove ljubavnice njegovale su prijateljski odnos s pjevačicom i čak dolazile kod nje na ljetovanje.

U emisiji '8. kat' Danieli Trbović ispričala je kako je sve počelo. 'Problemi su počeli nedugo nakon što sam stavila prsten na ruku. Cijelo me je vrijeme psihički maltretirao i kljucao do te mjere da se zapitaš jesi li loša majka. On je patio od toga da nisam dovoljno ljubomorna i da ga zato ne volim, a u mojoj ludoj glavi ljubav je slobodna volja, a ne, ako uđeš u brak, da si invalid i da nikog drugog ne pogledaš. Nisam mu vjerovala da me vara sve dok mi nije pokazao video s drugom ženom u mom krevetu. Bila sam depresivna i ovo sam se ljeto mogla rasplakati čim bi mi netko pokazao prst. Nikom nisam rekla da nešto među nama ne valja, čak ni mami' kazala je Anđa i dodala da to nije jedini slučaj da ju je bivši suprug prevario.


Iako je pjevačica ubrzo izjavila da su oboje odrasli i normalni ljudi te da će sve detalje oko razlaza dogovoriti izvan suda, godine provedene na sudu u tome su ih demantirale. Primož je tada negirao vezu s ljubavnicom Ninom Mlačnik, no ubrzo se pokazalo da su nagađanja točna te da s njom očekuje dijete koje se rodilo krajem 2010.

'Kad sam saznala da je moj brak nepovratno gotov, bila sam slomljena. Poput ranjene životinje u kavezu, pune bijesa i želje za osvetom, divljala sam i nemoćno gledala svoj život na koji više nisam imala utjecaja', napisala je tada slomljena glazbenica, a naredne godine provedene na sudu samo su joj donosile sve veći stres.

Borba koju na sudu već godinama vodi za sina pretvorila se u pakao. Nakon presude s početka 2013, koja kaže da gubi skrbništvo nad sinom, podnijela je žalbu. Tvrdila je da je sud tretira kao građanku trećeg reda te da bi sve bilo drugačije da je Slovenka. Bivši suprug prozvao ju je narkomankom i bipolarnom osobom, a za Gloriju je izjavio da nema razloga za slavlje. 'Nakon što mi je sud dodijelio skrbništvo nad Gašperom, a Anđi odredio plaćanje alimentacije od 150 eura mjesečno, ne osjećam se kao pobjednik. Niti imam razloga za slavlje. Slavio bih kad bih se s Anđom - bez upletanja sa strane - mogao dogovoriti oko skrbi za našeg devetogodišnjeg sina jer sam uvjeren da bi to bilo najbolje za njega. Iskreno se nadam da je dogovor između nas još uvijek moguć, bez obzira na sve što se proteklih godina događalo na sudu i na ono što je moja bivša supruga izgovorila o meni u hrvatskim i slovenskim medijima', rekao je Primož Dolničar.

Zbog silnog stresa i bitke za dijete Anđa je ovih dana otvoreno progovorila o bolesti koja ju je snašla, a koju nije željela iznositi u javnost jer je smatrala da će to loše utjecati na sud. Sada, smatra, ne može više ništa izgubiti. Krajem 2012. dijagnosticirana joj je upala moždanih ovojnica, zbog čega teže govori, gubi vid te motoriku u rukama i nogama. Liječnici su joj tada predvidjeli multiplu sklerozu i život u invalidskim kolicima. Anđa je svoju priču iznijela Storyju i naglasila da je optimist te kako je promijenila svoj odnos prema svemu. Ovo je njezina godina, kaže, i fokusirat će se na dobre stvari. Sin je tjedan dana kod nje, tjedan dana kod tate, i ima trogodišnjeg polubrata koji Anđu jako voli. Susrela se i s bivšom prijateljicom, sada u braku s Primožem Dolničarom, a ona ju je pitala smije li dijete poslati k Anđi na igranje. Spremna je zaboraviti sve i krenuti ispočetka.