'život je igra'

Uživaj sada, brini sutra

20.11.2019 u 09:16

Bionic
Reading

Prije neki dan, dobila sam poziv koji me jako iznenadio i posebno podsjetio na to koliko ima divnih ljudi. Dobila sam divne poruke, a jedna od njih je bila: "Život je igra."

Pa da! Došli smo na ovaj svijet igrati se i samo igrati. Nismo se došli brinuti. Život proleti samo ako mu to i dozvolimo. Samo mi možemo zaustaviti vrijeme time što ćemo početi živjeti u sadašnjem trenutku.

Daj sebi krila i leti kroz vrijeme, a ne da vrijeme proleti, a mi stojimo čekati i gledati kako ono prolazi... Igrači smo svi, a Zemlja je naše igralište. Divno igralište nam je dano. Nije to za zanemariti, a niti za uzimati zdravo za gotovo. Imamo sve ovdje. Dana nam je prilika svima za uživati i iskusiti ovu igru. Hoćemo li znati živjeti i igrati se? To je na nama. Priliku imamo svi. Netko će priliku iskoristiti, a netko je neće ni primijetiti da ju je imao. Vrijeme ne leti, već letimo mi. „Ljudi žive kao da nikad neće umrijeti i umiru kao da nikad nisu živjeli.“

„Jedan stariji čovjek bio je u bolnici na samrti. Od smrti ga je dijelilo samo nekoliko sati. Kad je u trenutku malčice otvorio oči, jedva je uspio vidjeti nekoliko sjena koje su stajale oko njegova kreveta. Nažalost, nije ih uspio prepoznati. Zatvorivši oči, upitao ih je drhtavim glasom umirućeg: „Prijatelji, tko ste vi?“ Jedna od sjena mu reče: "Mi smo tvoji zanemareni snovi, zaboravljene želje i neostvarene vizije. Mi smo sve ono što si mogao napraviti za života, ali si propustio." "Žao mi je zbog toga", reče starac, "ali ipak cijenim što ste se, unatoč mojoj nemarnosti i lošem odnosu prema vama, došli oprostiti od mene na kraju mog života." Jedna se sjena nagnula prema starcu i potiho mu odgovorila: "Ne, starče, mi se nismo došli oprostiti od tebe- mi smo došli umrijeti s tobom... "

Nismo prisutni u našim životima, pa se čudimo zašto nam je život takav kakav je. No pitam se ako bi na trenutak zaboravili na prošlost, a potom na budućnost i samo se fokusirali sa onim što je "sada"? U ovom trenutku sve je u redu i nema problema. Nema niti stresa. U ovom trenutku je uvijek sve u redu. Problem nastaje u našem egu i kada uključimo pojam prošlosti i budućnosti s onim što je bilo i s onim što bi moglo biti. Uživaj sada, brini sutra. Ponovi to svaki dan i nećeš više brinuti.

S ljubavlju

Antonella Moscarda