Vrijeme je za užitke

Uplovite u godišnji odmor uz ovih pet romana

03.08.2018 u 12:17

Bionic
Reading

Kad završimo sa svim dnevnim obvezama, ostaje nam jako malo vremena za sebe. Pored svih uloga i zadataka, jednostavno nam treba onaj trenutak u danu kada konačno možemo usporiti i odvojiti vrijeme za uživanje. To je trenutak u kojem isključujemo sve vanjske smetnje i koncentriramo se na svoj užitak

Kao što se rođendan ne može zamisliti bez darova i torte, zima bez čaja i tople dekice, tako se i ljeto ne može zamisliti bez ležanja na plaži uz dobru knjigu. Za savršen godišnji odmor i punjenje baterija potrebno je lagano štivo koji će opustiti i odmoriti mozak. Upravo zato potrudili smo se izabrati pet naslova koji će vam pomoći da se relaksirate – čak i ako godišnji provodite doma na kauču.

'Povijest pčela', Maja Lunde

'Povijest pčela' roman je s globalno relevantnom temom s obzirom na stanje suvremenog svijeta ugroženog klimatskim promjenama što se odvijaju sve bržim tempom. U pozadini ove opće teme tri su snažne, intimne priče o odnosu između roditelja i djece, kažu iz Naklade Ljevak.

'Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju', Elena Ferrante

Radnjom je smješten krajem 1960-ih i 1970-ih; Elena je diplomirala, objavila uspješan roman i ušla u privilegirane krugove, a Lila napustila supruga te sina i sebe pokušava prehraniti napornim fizičkim radom.

'Život bez kraja', Frédéric Beigbeder

Protagonist romana u dobi od 50 godina odlučuje istražiti sve moguće legalne i ilegalne postupke produljenja života – do besmrtnosti: pomlađivanje stanica, 3D printanje organa, transplantaciju humaniziranih organa iz svinje…

'Puste zemlje', Stephen King

U romanu 'Puste zemlje', trećem nastavku sage 'Kula tmine', izvorno objavljenim 1991., poznati američki pisac fantasy i horor romana Stephen King prati nove avanture svojeg junaka Rolanda u potrazi za Kulom tmine.

'Život vilenjaka', Muriel Barbery

Roman nudi 'bezvremenu priču o silama dobra i zla te neuništivoj moći prirode, glazbe, umjetnosti, pripovijedanja i ljubavi'.

Za koji god roman da se odlučite, vjerujte da će vam priuštiti opuštanje i mir na koje često, kroz cijelu godinu, zaboravljamo…

Kad završimo sa svim dnevnim obvezama, ostaje nam jako malo vremena za sebe. Pored svih uloga i zadataka, jednostavno nam treba onaj trenutak u danu kada konačno možemo usporiti i odvojiti vrijeme za uživanje. To je trenutak u kojem isključujemo sve vanjske smetnje i koncentriramo se na svoj užitak. Polako, lagano, opušteno, vrednujući to malo dnevno zadovoljstvo, taj, samo naš, trenutak za uživanje.

Za ljetne mjesece, kojima se veselimo cijele godine, bilo da ljeto provodimo na plaži, u hladu, bilo pod suncobranom na užarenom gradskom asfaltu ili u kućnoj atmosferi, Franck Cappuccino je osmislio maštovite kombinacije za hladni ljetni užitak: www.franck.eu/hr/kampanje/uzivaj-polako/.

A u trenutku kada se ipak zaželite toplog 'zagrljaja' izvrsnog kremastog cappuccina, tu je čak devet okusa Franck Cappuccina, od egzotičnog Kokosa s bijelom čokoladom, preko novog okusa Nougat Cream, do provjerenih klasika kao što su Irish Cream, Vanilija ili Čokolada.

#uzivajpolako