De Colores Studio

U Zagrebu uskoro zanimljiv, dvodnevni tečaj 'Dekorativne tehnike'

29.11.2021 u 10:30

Bionic
Reading

U dva dana, 10. i 11. prosinca od 17 do 20 sati (za oba termina) u Kranjčevićevoj 32 u Zagrebu održat će se tečaj 'Dekorativne tehnike' stvoren je za sve u bilo kojoj dobi i kreativnoj razini, koji bi voljeli naučiti kako koristiti ili kako poboljšati svoje tehnike i vještine korištenja Annie Sloan Chalk Paint® bojama, Annie Sloan voskovima i ostalim proizvodima

Polaznici će naučiri osnovnu upotrebu bojama i voska - miješanje boja, stvaranje pukotina, transfer slika, primjenu listića za pozlatu - 'vintage izgled', 'ombre' tehniku, upotrebu prozirnog, bijelog, crnog i tamnog voska. Na dvonevnom tečaju od 3 sata, razgovarati će se o ekološkim prednostima bojanja namještaja, a zatim o tome kako su priprema i inspiracija ključni za stvaranje savršenog gotovog oslikanog komada, stoji u najavi.

Također će se eksperimentirati na pločama za uzorke sa slojevima boje, tehnikama kistova, kombinacijama boja, pranjem boje, 'ombre' tehnikom, primjenom šablona i ljepila za transfer slika. Zatim će dovršiti ploče brusnim papirima, listićima za pozlatu, a zatim zapečatiti boju prozirnim voskom i koristiti tamno smeđi, crni i bijeli vosak, kako bi stvorili lijepe stare patine i poboljšali teksture.

Polaznici će otići sa znanjem i samopouzdanjem da započnu svoj vlastiti oslikani komad kod kuće, kao i razumijevanjem koliko i nije tako loše preurediti svoj postojeći namještaj, ne kupiti novi i tako na taj način krenuti sa recikliranjem od sebe. Annie Sloan knjige o slikanju namještaja izvrstan su izvor inspiracije za ove projekte i mnogima će pokrenuti kreativne ideje. Svi materijali i alati za radionicu će biti osigurani, uključujući pregače, te osvježenje i grickalice. Ovo je praktična radionica, stoga se savjetuje odgovarajuća odjeća.

O Annie Sloan Chalk Paint bojama i proizvodima:

Chalk Paint® je svestrana boja za namještaj koju je razvila Annie Sloan 1990. godine. Prekriva skoro sve – drvo, metal, laminat, beton, tekstil, kožu itd., u zatvorenom prostoru, na otvorenom i izvan njega.

Annie Sloan je razvila niz proizvoda za završnu obradu idealno usklađenih s Chalk Paint® bojama za praktične rezultate i dekorativne efekte, bilo da želite savršenu patinu, starinski izgled ili pozlaćeni rezbar. Uz Chalk Paint® nema potrebe za zamornim temeljnim premazom i brušenjem. Annie je napravila i liniju zidnih boja koje su čvrste boje na vodenoj bazi koja podnosi sve što joj život baci. Robusna je, glatka, maziva i jednostavna za upotrebu s luksuznim mat završnim efektom i vrlo blagim sjajem. Također je certificirana kao 'sigurna za igračke'. Annie Sloan Wall Paint zidna boja trajna je i periva, što je čini izvrsnom za zidove i stropove u najprometnijim prostorima. Zidna boja ne treba dodatnu zaštitu.

Godine 2020. Annie Sloan Wall Paint zidna boja nagrađena je 'proizvodom godine' u Njemačkoj, od Callweyjeve cijenjene nagrade Best of Interior 2020. Dostupna je u 32 pomno izabrane moderne boje. Annie Sloan izumila je svoju revolucionarnu boju za namještaj, Chalk Paint®, prije više od 30 godina, i njena formula se nije prestala pobojšavati do danas. Annie se školovala za likovnu umjetnicu i okrenula se ukrasnom radu nakon sveučilišta sredinom 1970-ih, dok je slikala freske. Do 1987. napisala je uspješnu knjigu 'Kompletna knjiga dekorativnih tehnika i boja', koja se smatra industrijskom biblijom na tu temu. Kako nije mogla pronaći boje s kojima je mogla raditi; Annie je upotrijebila svoje znanje o boji, boji, pigmentima i povijesti umjetnosti i razvila Chalk Paint ™ / ® 1990. Annie vodi svoj posao, Annie Sloan Interiors, iz Oxforda u Engleskoj sa suprugom Davidom i nevjerojatnim timom koji brinu o globalnom brendiranju, marketingu, PR-u i distribuciji. Oxford je Anniena baza više od 20 godina i tamo je prvi put razvila Chalk Paint ™ / ®.

Objavila je 26 knjiga. Izrađivala je koristila vlastite domaće boje dugi niz godina dok je pisala knjige i radila veličanstveno obnavljajući domove u Velikoj Britaniji i Europi. 1990. udružila se s belgijskom tvornicom za proizvodnju i prodaju boje koja je bila za izradu u velikim razmjerima.

De Colores Studio je nastao iz ljubavi prema divnim i zdravim Annie Sloan Chalk Paint® bojama s kojima se mogu bojati svi materijali. Ondje se mogu naći i proizvode istaknute ljubavlju, strpljenjem i vrijednim rukama hrvatskih rukotvoraca. Kao zastupnik Annie Sloan Chalk Paint® boja i svih Annie Sloan proizvoda u Hrvatskoj žele og pečata novim komadima koji ste kupili, ali i brzim i zdravim preuređenjem dječjeg namještaja, dječjih soba, zidova, zavjesa, vrtnog namještaja i svega čega se možete dosjetiti. Ako netko nema vremena preurediti namještaj, rade i usluge preuređenja namještaja i daju savjete za uređenje i transformaciju doma i namještaja sa Annie Sloan proizvodima.