RATOBORNO RAZDOBLJE

U vladavini Škorpiona čuvajte se nasilja i prijevara: Sljedeća četiri tjedna prevladavat će svadljivost i netolerancija

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 24.10.2020 08:43
  • Objavljeno 24.10.2020 u 08:43
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Nalazimo se u jednom od najnapetijih razdoblja 2020. Merkur i Mars su retrogradni, a Sunce je u petak odmah poslije ponoći ušlo u Škorpiona. Osim što je drugi val pandemije COVID-a u punom jeku, približavaju se američki predsjednički izbori, koji redovno imaju globalan utjecaj

Agresivni međuodnosi Škorpionovog suvladara Marsa s trima planetima u Jarcu najavljuju da će (i) iduća četiri tjedna biti intenzivna i ratoborna. Svadljivost i netolerancija prevladavat će u odnosima običnih građana, političkih aktera, vjerskih vođa, kao i između pripadnika spomenutih skupina. Nasilje će biti omiljen način rješavanja sporova, a njih će biti mnogo.

Retrogradni Merkur do 3. studenog otkriva da će komunikacija i promet biti otežani. Mnoge će poruke biti pogrešno shvaćene, a najčešće tako da će im primatelji pridavati negativnije značenje od namjeravanog. Laži, obmane i prešućivanje također će biti rasprostranjeniji nego inače. Politički i komercijalni propagandisti poigravat će se lakovjernim pukom dosad neviđenom drskošću, a medicinski i znanstveni šarlatani smišljat će i efikasno promicati nevjerojatne teorije.

Koliko će se jedni truditi zavaravati, drugi će špijunažom - tipičnom škorpionskom metodom - nastojati razotkriti njihove tajne. Neke od urotničkih teorija porijeklom iz dobro informiranih izvora bit će istinite, ali će imati slabiji prijem nego komične izmišljotine.      

  • +4
  • +1

Matthew McConaughey je Škorpion, rođen je 4. studenog 1969.

Izvor: Profimedia / Autor: PARAMOUNT PICTURES - MASI, FRANK - Album / Album / Profimedia

Najbolja taktika tijekom vladavine Škorpiona, koja traje do 21. studenog, bit će povučenost i poštivanje autoriteta, ali ne samo i ne nužno vezano za koronavirus, nego i u drugim kontekstima.

Prestankom Merkurove retrogradacije 3. studenog iskrenost i sposobnost pronicanja u prijevare donekle će ojačati, no većina će i dalje biti podložna zavaravanju. Škorpioni, Ribe i Djevice prolazit će nešto bolje od ostalih, a Rak i Vaga bit će najskloniji pogrešnim zaključcima i odlukama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!