prvi simpozij posvećen dugovječnosti

U susret dugovječnosti: Kako produžiti i obogatiti životni put?

01.03.2024 u 12:13

Bionic
Reading

U svijetu gdje se brzina života čini neprestano ubrzanom, gdje su izazovi suvremenog doba postali integralni dio naše svakodnevice, pojmovi poput dugovječnosti i kvalitetnog starenja postaju sve značajniji. U skladu s tim, Hrvatska se priprema za svoj prvi simpozij posvećen dugovječnosti, koji će se održati 20. travnja u Hilton Garden Innu, iniciran od strane ugledne stručnjakinje, dr. med. Jeannette Gjurić, specijalistice anesteziologije, reanimacije i intenzivne medicine te tradicionalne kineske medicine

Razumijevanje koncepta dugovječnosti

Dugovječnost nije samo o produljenju životnog vijeka, već i o osiguravanju kvalitetnog, zdravog i ispunjenog života tijekom starenja. Ovaj simpozij će okupiti širok spektar stručnjaka iz različitih područja, uključujući liječnike, nutricioniste, biokemičare, psihologe, fizioterapeute i farmaceute. Cilj je istražiti suvremene strategije i pristupe dugovječnosti kroz raznovrsne panele, predavanja, radionice i okrugle stolove.

Sfere koje će biti obuhvaćene uključuju:

Medicinske aspekte dugovječnosti: Razumijevanje bioloških procesa starenja, istraživanje preventivnih mjera i terapijskih tretmana za produženje zdravog životnog vijeka.

Prehrambene strateške odluke: Analiza utjecaja prehrane na dugovječnost, naglasak na balansiranoj prehrani, unosu hranjivih tvari i promicanju zdravih prehrambenih navika.

Tjelesna aktivnost i zdravlje: Važnost pravilne tjelesne aktivnosti u poticanju dugovječnosti, s naglaskom na prilagođene vježbe za svaku dobnu skupinu i fizičke sposobnosti.

Mentalno zdravlje i dugovječnost: Istaknuti će se utjecaj mentalnog zdravlja na opće stanje organizma te strategije za očuvanje kognitivnih funkcija i emocionalnog blagostanja.

Socijalna povezanost i dugovječnost: Razmatranje uloge socijalnih interakcija, obiteljskih veza i društvene podrške u promicanju dugovječnosti i kvalitete života u starijoj dobi.

Prevencija i rano otkrivanje bolesti: Naglasak na važnosti redovitih medicinskih pregleda, prevenciji kroničnih bolesti te ranoj dijagnostici i intervenciji.

Put prema zdravijem i sretnijem životu

Svjesnost o dugovječnosti postaje sveprisutna u današnjem društvu, potičući nas na promjene u načinu života koje će podržati produženje i obogaćivanje našeg životnog puta. Kroz simpozij posvećen dugovječnosti, otvaramo prostor za razmjenu ideja i stručno znanje koje će nas nadahnjivati na putu ka zdravijem i sretnijem životu.

Ulaznica za prvi hrvatski longevity simpozij

Otkrijte tajne dugovječnosti na ekskluzivnom simpoziju koji okuplja stručnjake iz različitih područja zdravlja. S ulaznicom osiguravate pristup predavanjima, panelima, izložbenom prostoru te uživate u obroku i pauzama za kavu. Mjesta su ograničena, stoga ne propustite priliku da rezervirate svoje mjesto na vrijeme. Saznajte više i osigurajte svoju ulaznicu na longevity.hr.