PET MODNIH KOMADA

U ovoj su odjeći žene muškarcima dokazano najprivlačnije

06.11.2016 u 08:32

Bionic
Reading

Želite li biti primijećeni, ali bez vulgarnih odjevnih kombinacija, uvijek se možete osloniti na pet komada koji su muškarcima najprivlačniji, a svakoj ženi potpuno prihvatljivi

U svome ormaru već sigurno imate kraljicu svih kombinacija – malu crnu haljinu, a ako tražite još koji komad kojim ćete biti privlačniji suprotnom spolu, dodajte nešto crveno, štikle ili otkrijte ruke. Dakle, ova modna računica vrlo je jednostavna, a iza nje stoje i znanstveni dokazi.

Štikle

Cipele s potpeticom svaku će ženu učiniti elegantnijom jer ima ljepše i pravilnije držanje, a čini da to primjećuju i muškarci. Barem je tako pokazalo istraživanje objavljeno časopisu Archives of Sexual Behaviour. Osim što su žene u štiklama privlačnije muškarcima nego kada nose ravne cipele, istraživanje je potvrdilo i da će im jači spol prije pristupiti.

Crvena boja

Oduvijek je crvena boja povezivana s ljubavi, a studija objavljena The Journal of Personality and Social Psychology dokazuje da će muškarcima žena zapeti za oko prije ako na sebi ima koju krpicu u toj vatrenoj nijansi. Prema tom istraživanju, crvena boja muškarce potiče na seks, strast i plodnost.

Mala crna haljina

Ova ženama omiljena krpica i spas u zadnji čas ako nisu sigurne što odjenuti, nema veliko znanstveno uporište zašto je na listi komada koji najviše privlače muškarce, ali svi će se složiti da ima posebnu moć. I zato je gotovo svaka žena ima u ormaru, a muškarci će za damom u maloj crnoj haljini prije okrenuti glavu nego u nekim drugim krpicama.

Haljine, majice i bluze bez rukava

Većina žena ne bi pomislila da jedna zgodna bluza bez rukava može pobuditi zanimanje kod muškaraca, ali prema studiji provedenoj na Sveučilištu New South Wales, otkrivene ruke su im privlačne. Kako prenosi magazin Time, 96 muškaraca iz Australije i Kine ocjenjivalo je privlačnost različitih tipova žena, a pokazalo se da dame s duljim rukama imaju nešto posebno privlačno.

Uske haljine

Za razliku od činjenice da su muškarcima posebno privlačne otkrivene ruke kod ljepšeg spola, s uskim haljinama nema nikakvog čuđenja. Uske ili takozvane bodycon haljine ocrtavaju žensku siluetu i obline, a znanstvenici s Novog Zelanda potvrdili su da muškarci ne mogu odoljeti ženama kada takvom kreacijom istaknu liniju.