hit sezone

U njih vrijedi investirati: Ove praktične jakne nose se uz sve i nikad nisu bile popularnije

03.12.2023 u 15:30

Bionic
Reading

Kožne bomber jakne prometnule su se u hit sezone nakon što smo ih vidjeli na gotovo svim modnim revijama i u stajlinzima trendseterica koje su dokazale njihovu praktičnost

Prije nekoliko desetljeća bilo je nezamislivo da će kožne bomber jakne, tada izbor isključivo sredovječnih muškaraca, uživati današnju popularnost, a ona vrhunac dostiže u sezoni jesen-zima 2023.-2024.

Gotovo da ne postoji brend koji ih nije uključio u svoju najnoviju kolekciju, a kada to učine modne kuće od Miu Miu preko Prade do Saint Laurenta, jasno je da imamo jedan od najpoželjnijih trendova pred sobom.

Iako modne piste nisu jedino mjerilo uspješnosti pojedinog komada, popularnost među trendsetericama definitivno jest. Bomber jakne i u ovoj kategoriji nalaze se u samom vrhu.

'Za mlađe generacije kožna jakna je dio poznatog imaginarija, ali ne i nešto što su sami imali prilike nositi. Kožne bomber jakne vraćaju se u trenutku u kojem žeđ za nostalgijom nikad nije bila veća. Zbog sve većeg naglaska na reference u modi, ovaj komad predstavlja pravi povratak zaboravljenog stila', tvrdi modna analitičarka Brenda Otero.

Stajlinzi ulične mode pokazali su i njenu praktičnu stranu kožnih bomberica. Naime, možete ih nositi uz gotovo sve, od kratkih ili cargo hlača, preko majica s kapuljačom i trenirki, do košulja.

Ovaj komad već je neko vrijeme omiljen manekenki Hailey Bieber, koja diktira nove modne trendove, a nosi ga najčešće uz mokasinke i klasične majice, s naglaskom na isticanje predimenzionirane siluete.

Nosila ga i Bella Hadid, ali i niz modnih zaljubljenica u street style na tjednima mode, dokazujući da je riječ o komadu zbog kojeg zasigurno nećete zažaliti investirate li u njega.