Božić bez njega ne bi bio Božić

U Cinestar 10.12 stiže kraljevski balet - Orašar

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: ©Tristram Kenton

Blagdansko doba ne bi bilo toliko čarobno da nema Orašara – tako nam poručuju iz londonske operne kuće Royal Opera House uoči prikazivanja snimke baleta „Orašar“ iz 2016. Snimku možete pogledati 10. prosinca na velikom platnu CineStara Zagreb, Rijeka, Split Joker i Slavonski Brod

Ne propustite uživati u scenografiji koja oduzima dah, sjajnim koreografijama, kostimografiji te glazbi Čajkovskog. Doista je riječ o sadržaju u kojem može uživati cijela obitelj.

Kraj godine rezerviran je za jedan od najpoznatijih baleta na svijetu. Čaroliju izvedbe Kraljevskog baleta donosi nam CineStar koji se tako priključio mnogim svjetskim kinima koja njeguju klasične programe kao dio svojeg bogatog programskog sadržaja, u regiji prigodno nazvan „Spektakli“. Ovaj se sadržaj ne prikazuje svakodnevno već isključivo u određene datume, tako da je za Orašara rezerviran 10. prosinac. Budući da se opere i baleti Royal Opera House već niz godina satelitski prenose uživo iz Londona, ovoga puta stjecajem okolnosti gledamo izuzetnu snimku iz 2016. godine. I ovo je četvrti spektakl na kraju ove izazovne godine ( na programu su do sada bili balet Giselle i opere Macbeth i Manon Lescaut ).

Drosselmeyer, bezvremenski mađioničar i tvorac mehaničkih igračaka i satova, izumio je zamku za miševe koja je usmrtila pola populacije miševa. Kraljica miševa mu se osvećuje tako da njegova nećaka, Hansa Petera, pretvara u lutku – Orašara. Jedini način da se ta čarolija prekine bio je da Orašar usmrti Kralja miševa te da ga neka mlada i brižna djevojka voli unatoč njegovom odbojnom izgledu.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tristram Kenton/Helen Maybanks

Kad su Drosselmeyera pozvali da zabavi goste na božićnoj zabavi koju priređuju njegovi prijatelji, Stahlbaumi, on zaključi da bi to bila idealna prilika da pomogne nećaku tako da ukine čaroliju. Clara Stahlbaum je malo mlađa od Hans-Petera. Kad svi gosti odu i kuća utone u san, Clara se, u potrazi za Orašarom, prikrade se i otkrije kako je Drosselmeyer čeka. Uvodi je u svoj vlastiti poseban svijet fantazije gdje je vrijeme zaustavljeno te napreže sve svoje snage kako bi dnevnu sobu pretvorio u veliko bojno polje te izazvao Kralja miševa. Uskoro plešu zemljom snijega i upoznaju šećernu vilu. Ljepota ovog senzacionalnog baleta otkriva se u svakoj sekundi koreografskog rada Petera Wrighta iz čak 1984. prema Levu Ivanovu, a sve prema originalnom scenariju Mariusa Petipaa prema E.T.A. Hoffmann i uz glazbu Petra Iljiča Čajkovskog. Svakom posjetitelju u suradnji s partnerom programa CineStar poklanja i kutiju finog i aromatičnog Teekanne „Love“ čaja.

Ulaznice možete kupiti online na https://www.blitz-cinestar.hr/cinestar/orasar/7384 ili na blagajni kina u gradu u kojem se Orašar prikazuje.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!