ČESTA POJAVA

U čemu žene griješe kada pokušavaju 'uhvatiti' frajera?

21.08.2014 u 15:50

Bionic
Reading

Jeste li na samome početku veze previše podatne, susretljive i dobre? Ako ste potvrdno odgovorile na odgovor, onda je vrijeme da naučite novu taktiku koja će vam pomaći da osvojite željenog muškarca

Upoznali ste se, svidjeli jedno drugomu i sad treba početi graditi odnos. No u ovim turbulentnim vremenima to nije nimalo lako. Žene vrlo često u takvim okolnostima uhvati panika jer nisu sigurne sviđaju li se doista muškarcu, hoće li se razviti veza ili neće, a uvijek postoji prisutan i strah od samoće. U takvom raspoloženju vrlo je lako napraviti pogrešne korake i uistinu izgubiti muškarca. Evo što morate izbjegavati ako ga želite bolje upoznati i ostvariti kvalitetan odnos.

Očaj se daleko osjeti

Nema ništa neprivlačnije od očajne žene. Ma koliko vas patili razni strahovi, oni su vaši i vi se morate znati nositi s njima. On ih ne smije vidjeti. Jednom kad se nađete u vezi, muškarac će vam pomoći u kriznim vremenima, ali dok on nije s vama, nemojte da vas vidi u očajnom izdanju. Ako još niste naučile, krajnje je vrijeme da shvatite da ste odrasla i samostalna žena pa se tako trebate i ponašati. Ne ponašajte se kao da vam je on zadnja prilika na svijetu jer ništa ga neće brzo otjerati kao takav stav. Sa svojim problemima suočite se sami.

Neka on osvaja

Danas svi pričaju o tome kako je sasvim u redu da žena napravi prvi korak. No rijetko tko spominje da malobrojne žene znaju napraviti dobar i šarmantan prvi korak. Ako nemate dovoljno samopouzdanja, teško da će vam prvi korak biti uspješan. Uostalom, muškarcima je urođen lovački nagon pa pustite onda njega da on osvaja vas. Drugim riječima, ne šaljite mu deset SMS-poruka dnevno, ne zovite ga prve, ne šaljite mu stalno e-mailove, ne pojavljujte se na mjestima koja on posjećuje, ne predlažite susrete… Neka on osvaja vas i neka se trudi, a vi podsjetite da ste žena vrijedna pažnje. Ako to još niste naučile, nemojte se ni upuštati u vezu. Prvo osvijestite vlastitu vrijednost.


Toplo-hladne igrice samo ignorirajte
Muškarci i žene često vole toplo-hladne igrice na početku odnosa. Uz pomoć njih pokušavaju otkriti koliko je kome stalo, imate li određene granice i kakvi ste zapravo. Pa se tako nerijetko zna dogoditi da vam se, primjerice, javljaju svaki dan, a onda naprave pauzu na dan, dva, tri… Većinu žena tada uhvati panika, ne razumiju što se događa i u silnoj želji da ga zadrže uza se, počinju napadati na svim komunikacijskim frontovima. Teška pogreška! Baš tada se ne trebate ni vi javljati. Posvetite se svome životu, uživajte u sebi i stvarima koje vas vesele. A kad se on konačno javi, nemojte pokazati svoje oduševljenje. Ako vam ponudi izlazak, pristojno recite da imate već nešto dogovoreno pa se dogovorite za neki drugi dan. Imajte svoj život i neka on bude svjestan toga.

Podilaženje nije seksi
Neke žene u blizini željenog muškarca spontano se pretvaraju u njegovu kopiju. Poslušno kimaju glavom, slažu se sa svime što on kaže i nemaju svoj stav ni o čemu. Takvo ponašanje nije nimalo seksi. Ako on nešto govori, a vi se ne slažete s time i imate argumente, nema potrebe da šutite. Nemojte se bojati da će on odustati od vas ako vi drukčije mislite. Uostalom, ako je to razlog za odustajanje, onda vam on ni ne treba kao ni veza s njim jer očito neće imati budućnost. Budite svoji, mislite svojom glavom, jasno izrazite svoj stav – ljubazno i ljudski, ali ne dajte se manipulirati.