22 YEARS REUNION

Tulum Zvečka na Dan žena u Saloonu

04.03.2011 u 20:51

Bionic
Reading

U diskoteci na zagrebačkom Tuškancu 8. ožujka od 21 sat oživjet će zlatno doba zagrebačkih rock nastupa sedamdesetih i osamdesetih godina na tulumu nostalgična naziva - Zvečka

Za štimung tuluma će se pobrinuti BOA, te DJ-i Igor Primec i gost večeri Zoran Pezo.
U Saloonu će se za vrijeme programa moći pogledati i dva kultna filma, 'Sretno dijete' Igora Mirkovića i 'Priča o Zvečki' Tonka Jovića, a za sve nostalgičare na plazmama će se između ovih dvaju filmova emitirati fotografije iz stare Zvečke Gorana Pavelića – Pipe.
Tulum počinje u 21 sat, a ulaz je moguć isključivo uz pozivnice, stoga se svi koji su tulumarili u Zvečki pozivaju da se jave za pozivnice na saloon@saloon.hr

O Zvečki
Zlatno doba zagrebačkog rocka nastupa sedamdesetih-osamdesetih - kultno mjesto okupljanja nezaboravna Zvečka. I ne samo rokeri - Azra, Film, Haustor, Aerodrom, Parni valjak, Prljavo kazalište, Novi kvadrat, Poletovci..., ovdje su se okupljali i glumci, sportaši, novinari, fotografi i različiti umjetnici te cjelokupna umjetnički nastrojena zagrebačka mladež.
Dio Masarykove ulice u Zagrebu, od Kazališne kavane do gostionice Blato, nekoć je nazivan duhanskim putom ili bermudskim trokutom. Između tih dvaju prostora nalazila se neugledna caffe-slastičarnica – Zvečka. Budući da je prostor bio premalen, družili su se uglavnom na pločniku ispred Zvečke, a šank su bili parkirani automobili. Zvečka je živjela na ulici, na pločniku. Zvečka je bila kultno okupljalište, a ne super kafić.