IDEJNO RJEŠENJE

Trikovima povećajte prostor

Idejno rješenje (9)

Idejno rješenje (9)

Izvor: tportal.hr / Autor: interijerNET.hr

Trend povezivanja različitih prostora u cjelinu slijede mnogi jer stvara osjećaj veće površine nego što uistinu jest. Za sve kojima je nemoguće postići ovakav dojam, postoje trikovi uz koje će i njihov stambeni prostor djelovati prostranije

Poštovani,

Šaljem Vam tlocrt stana koji sam nedavno kupila. Željela bih povezati dnevni boravak i blagovaonicu, kako bi stan djelovao što prostranije. Ulazni hodnik je vrlo uzak - postoji li kakvo rješenje za taj problem?

Pozdrav

Odgovor arhitektice:

Poštovana,

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: interijerNET.hr

Budući da dnevni boravak od kuhinje dijeli nosivi zid, predlažemo da vizualno povećanje prostora ostvarite kvalitetnim razmještajem elemenata namještaja u kuhinji i blagovaonici te pravilnim rasporedom i odnosom boja u prostorima.

Ulazni prostor pregradite zidom i obavezno ugradite staklena vrata, zbog prodora svjetlosti. WC i ostavu pretvorite u prostranu kuhinju koja je s blagovaonicom povezana u jedinstven prostor. Kuhinja i blagovaonica postaju prostori u kojima se sve više boravi, zbog nedostatka slobodnog vremena, pa je važno kvalitetno pristupiti uređenju ovog dijela stana.

U blagovaonicu smjestite ormare, uzduž cijelog zida, koji će zamijeniti ostavu, a poslužit će i kao estetski element uz blagovaonski stol. U kombinaciji istih materijala (svijetlo drvo i folija u jesenskim bojama) izvedite i kuhinju. Zastore nabavite u jednoj od boja jeseni (predlažemo tamnocrvenu). Pod neka budeu kombinaciji svijetlih keramičkih pločica (krem) i parketa koji prati boju drvenog dijela namještaja.

U zonu komunikacije smjestite veće ogledalo, koje će dodatno povećati prostor.

Dnevni boravak je prostran. Predlažemo smještaj trosjeda i dvosjeda (na razvlačenje ili fiksni, ovisno o potrebi). Kutnu garnituru ne preporučujemo jer je pogodnija za male prostore. Predlažemo tapeciranje u smeđecrvenoj nijansi, koja prati boju stolica u blagovaonici. Jesenski motiv folije ponovite i u dnevnom boravku u elementima namještaja, kao i boju zastora. Ovo profinjeno, elegantno ozračje koje stvaraju jesenske boje obogatite indirektnom rasvjetom na zidu iza trosjeda. Unutar drvenog panela smjestite fluo rasvjetu koja će svojim neizravnim svjetlom po zidu dodatno obogatiti prostor dnevnog boravka. Zidove oličite krem bojom.

Stilsko povezivanje zone kuhinje i blagovaonice te dnevnog boravka stvorit će dojam povezanosti prostora, iako nisu sasvim povezani, pa će dojam koji ste htjeli postići biti i ostvaren.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović-Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi