SPASONOSNA RJEŠENJA

Trikovi za čisto rublje koje morate probati

14.11.2015 u 09:11

Bionic
Reading

Pranje rublja kućanski je posao koji rijetko tko može izbjeći. Koliko god da je dosadan, znamo da će omiljena odjeća imati dulji vijek trajanja samo ako se potrudimo i pazimo kako je održavamo. Zato uopće nije loše probati i pokoji neobičan savjet jer se ne može dogoditi ništa loše i možemo biti samo na dobitku

Aspirin

Uz prirodne sastojke poput limuna koji izbjeljuju rublje, sada je na tom popisu i aspirin. Da, dobro ste pročitali, i on će navodno dati bjelinu rublju.

Crno rublje

Da biste izbjegli to da vam omiljena crna majica ili hlače izblijede, preporučuje se prije ispiranja u perilicu ubaciti šalicu soli. Ovaj savjet odnosi se samo na prvo pranje nove odjeće.

Mrlja od tinte

Nije često, ali i ova se nezgoda događa, posebno klincima. U slučaju ovog problema trebao bi pomoći dezificijens za ruke. Natrljate ga na mrlju deset minuta prije pranja i zatim isperite vrelom vodom, istrljajte i operite u perilici.

Miris znoja

Makar su pamučne, majice na području oko pazuha često imaju miris znoja čak i nakon pranja. Da riješite problem, pripremite otopinu od jednakog dijela vode i limunova soka pa natrljajte problematičan dio tkanine. Zatim isperite i još jednom operite u perilici.

Folija umjesto maramica za sušilicu

Kako biste umanjili statički elektricitet koji se stvara na nekim tkaninama tijekom sušenja u sušilici rublja, umjesto kupovnih maramica možete jednostavno ubaciti aluminijsku foliju. Napravite lopticu od folije i ubacite je u sušilicu s rubljem.

Za brže sušenje

Još jedan trik odnosi se na sušilicu rublja. Kako biste brže osušili rublje, u prvih 15 minuta sušenja ubacite suh i čist ručnik koji će upiti vlagu.

Viskoza

Budući da se može jako skupiti u pranju, odjeća od viskoze ne bi nikada trebala ići u perilicu rublja, čak i ako ima tu oznaku na markici.

Ne pretjerujte s deterdžentima i omekšivačima

Osim što se neće dobro isprati s rublja pa je veća šansa da ono dobije neugodan miris čim se malo navlaži, višak deterdženata i omekšivača šteti perilici rublja.