SPREMNE ZA NOVU SEZONU

Tri nadolazeća ljetna trenda koja zvijezde ulične mode testiraju mjesecima

18.05.2020 u 19:24

Bionic
Reading

Sudeći po aktualnim kolekcijama renomiranih dizajnerskih imena predstavljenih u rujnu prošle godine, novom sezonom proljeće-ljeto dominiraju šik komadi koje su zvijezde ulične mode počele nositi i prije njezina službenog početka

Od novih must-have modela sandala s potpisom talijanskoga brenda Bottega Veneta do neonskih boja i sezonskog 'it' komada, bermuda hlača, modni svijet je proteklih mjeseci prije vladajuće pandemije koronavirusa dokazao da ne bismo trebali čekati ljeto kako bi nosili nadolazeće ljetne trendove.

Modni insajderi pronalazili su vlastite načine kako ljetne trendove mogu sezonski prilagoditi. Kratke bermuda hlače tako su u zimskim mjesecima nosili uz čizme do koljena i blejzere, dok su neonske boje isticali udobnim pletivima i savršeno krojenim odijelima.

Sandale s remenčićima

Nakon što je preuzeo funkciju kreativnog direktora modne kuće Bottega Veneta, britanski dizajner Daniel Lee sve što je dotaknuo proteklih sezona uspio je pretvoriti u modno zlato. U sklopu aktualne kolekcije brenda predstavljenje prošle godine na milanskom Tjednu mode krajem prošle godine, Lee je predstavio nove modele iznimno popularnih sandala s tankim remenčićima koje street style zvijezde nisu spriječile da ih na gradskim ulicama testiraju i prije službenog početka nove sezone proljeće-ljeto kombiniravši ih s hlačama, trenirkama i blejzerima.

Bermuda hlače

Na glasu kao jedne od najpoželjnijih hlača aktualne sezone proljeće-ljeto, street style zvijezde već su uspjele osvojiti u zimskim mjesecima. Na gradskim ulicama u sklopu tjedana mode u svjetskim metropolama, isticale su ih kroz slojeviti stil odijevanja koji je najčešće uključivao nošenje komada poput visokih čizmi, blejzera i pletenine.

Neonske boje

Ništa u modnom smislu ne sugerira ljetne mjesece poput vedrih i svijetlih boja, a kao što se moglo zaključiti pogledom na aktualne kolekcije renomiranih dizajnerskih imena, ove će sezone glavnu riječ voditi komadi u znaku neonskih boja. Modnim ovisnicama nije dugo trebalo da navedeni trend počnu testirati već u zimskim mjesecima, a navedeno im je pošlo za rukom odabirom neonskih komada poput pletenine i savršeno krojenih odijela.