A JOŠ SU I UDOBNE

Trendi sandale koje će podignuti svaku kombinaciju

10.05.2016 u 09:03

  • +19

Hit sandale za ljetne dane

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/ Tatjana Janković

Bionic
Reading

Ako još niste nabavili novu obuću u kojoj ćete provesti ljetnu sezonu, odličnim rješenjem mogle bi se pokazati udobne i trendi flatformice

Sveprisutna prošlogodišnja obuća koja nastavlja svoju vladavinu i ove sezone, obuća je zvana flatformice. Ovaj model prešao je velik put iz 90-ih transformiravši se iz neugledne obuće u neki od najpoželjnijih modela obuće za ljetnu sezonu. Glavna je karakteristika flatformica masivna i, kao što samo ime sugerira, ravna peta koja je donedavno stizala u gumenoj formi, da bi si dizajneri ovaj put dali oduška napravivši paletu modela koji stižu s petom od drva, pluta, gume ili konopa zbog čega neodoljivo podsjećaju na čest ljetni odabir - uvijek popularne espadrile.

I dok smo na jesen i zimu svjedočili flatformicama koje stilom i formom slijede bezvremenske oksfordice, ponuda ljetnih verzija u dućanima dovoljno govori o ovosezonskoj maštovitosti dizajnera i popularnih brendova urbane mode.

Spomenuti materijali koji danas čine petu flatformica u većini slučajeva podjednako čine ravnu petu zbog čega ovosezonska ponuda flatformica djeluje posebno zanimljivo, istovremeno se odmičući od statusa neugledne obuće.

Favorite Flatforms. Shop link in our bio. #inourshoes

Fotografiju objavljuje Stuart Weitzman (@stuartweitzman)

Osim toga flatformice, kao jednako trendi modeli platformica, krasi neosporna udobnost predstavljajući odličan izbor za žene  koje obožavaju visoke pete i one kojima centimetri na stopalima predstavljaju problem. Uz debelu petu koja danas stiže u raznim materijalima, dizajneri su se poigrali i dizajnom i detaljima.

Kao jedan od najčešćih detalja u ovosezonskoj ponudi flatformica ističu se remenčići koji ublažavaju robustan izgled pete, a žive boje i metalan sjaj pojedinih modela učinit će da ovog ljeta nikako ne prođete nezapaženo.