in vs. Out

Trendi modeli koje ćemo obožavati: Tenisica se nemoguće odreći, a ovi modeli bit će vrući hit

02.12.2021 u 12:43

Bionic
Reading

Kada bismo morali odabrati samo jedan par cipela koje ćemo imati ormaru, izbor bi nesumnjivo pao na dobre tenisice. Nosive u različitim prigodama i s različitim modnim kombinacijama, tenisice su modni izbor s kojim je nemoguće pogriješiti. Ako narednih mjeseci želite biti i trendu, svakako bacite oko na ova četiri modela

Tenisice baš nikada ne izlaze iz mode, samo se prilagođavaju vladajućim trendovima. Premda brojni trendovi iz prošlosti ove zime slave povratak na modnu scenu, kada je riječ o tenisicama, zaboravite na stare trendove.

S naglaskom na udobnost i neodoljivi casual chic izgled, ova četiri hit modela nosiva su iz najrazličitije kombinacije, od kaputa, kožnih hlača, udobnih pletenih hlača pa do suknje i haljine. Osim toga, ova četiri modela s modne scene izgurat će druga četiri modela čiji odlazak će mnogi proslaviti. Priznajte, već ih obožavate.

  • +9
Hit tenisice za zimske mjesece Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Nose se tenisice za trčanje, zaboravite na chunky modele

Korona je zauvijek promijenila naš život, a premda od pandemije ne možemo izvući puno toga dobrog, barem je jedna stvar koju možemo pozitivno ocijeniti: trend udobnim svakodnevnih, casual modnih komada. Naime, dok smo prije svaki stajling morali začiniti visokim potpeticama, sada jednostavno obujemo svoje omiljene tenisice za tračanje - i još uvijek izgledamo tako chic.

Međutim, kako ne biste cijeli dan izgledali kao da ste krenuli u teretanu, sportske tenisice uklopite u cjelokupan stajling. Posebno popularan izbor je kombinacija tenisica s jednostavnim hlačama od odijela jer tako djeluje manje strogo, a midi haljine s uzorkom uz tenisice također izgledaju sjajno.

Hit su visoke tenisice, a s modne scene nestaju 'čarapa tenisice'

Nikeov model Dunk High svjetlo dana ugledao je 1985., a premda je od tada prošlo 36 godina taj model popularniji je no ikada. Naime, modne znalci predviđaju kako će te tenisice ove zime postati apsolutni trend među influencerima. No, to ni malo ne čudi, kultne tenisice izgledaju iznimno cool, a osim toga zimi lijepo i griju gležnjeve. Međutim, ne morate se nužno oslanjati na Nikeov model kako biste bili u trendu . tu su također Vans, Adidas i Converse visoki modeli. Što se tiče stiliziranja s ostatkom garderobe, to je vrlo lako – odlično izgledaju u kombinaciji sa sakoom i hlačama širokih nogavica, ali i uz traperice i pleteni džemper.

S druge strane, s modne scene izlaze futuristički modeli 'tenisica čarapa' čiji se izgled poput čarapa prilagođava stopalu.

Retro tenisice sada nose baš svi, a modele s naglašenim logom brenda skrivaju se duboko u ormaru

Ova modna sezone bilježi rekordan povratak trendova iz 70-ih i 80-ih godina, poput prevelikih sakoa i majica bez rukava, a ovaj modni pokret nije zaobišao niti tenisice. Tako se na velika vrata vraćaju nekad vrlo poželjni retro modeli tenisica, a na listi želja pratitelja trendova svakako se nalaze Vans Old Skool modeli, legendarni Super gas iz Canvasa te gotovo svi Converse modeli ove. Uz ovaj trend doista se ne morate brinuti da će brzo izaći iz mode jer je ovaj dizajn super jednostavan i bezvremenski.

S druge strane, tenisice s naglašenim logom izgledaju razmetljivo i ne daju željeni casusal izgled kakav se cijeni ove sezone.

Održive tenisice zamjenjuju ekološki štetne tenisice

Ako je nešto cool i moderno u 2021., to je svijest o klimatskim promjenama i nastojanjima da živimo održivije. To naravno direktno uključuje i modna potraživanja. No, budući da sada postoje vrlo elegantni održivi brendovi, ta promjena i nije tako teška.

Mnogima su favorit Veja modeli, tenisice koje su vrlo popularne među poznatima, a u svom asortimanu od prošle godine imaju čak i potpuno veganske tenisice. No, poznati proizvođači tenisica poput Adidasa također pokušavaju koristiti održivije materijale. Primjerice, model Stan Smith je dobio gornji materijal, kao i potplat i vezice od recikliranih materijala.