MODNI ULOVI

Trend koji se sramežljivo pojavio u 2019. u narednim mjesecima će doživjeti ogromnu popularnost

19.02.2020 u 14:50

Bionic
Reading

Prije nekoliko mjeseci među trendsetericama je postalo popularno nositi cipele na vezanje svezane preko hlača. Ovaj pomalo neobičan trend prvo je izazvao podsmijeh, a kako to obično biva, malo pomalo postao je sve popularniji među trendsetericama. Modni stručnjaci tvrde kako ovaj trend tek treba doživjeti svojih pet minuta slave

Proteklih mjeseci svjedočimo sve većoj popularnosti cipela na vezanje, bilo da je riječ o lace up modelima ili cipelama koje se vežu oko gležnja. No, trendseterice su se dosjetile potpuno novog načina na koji će ih nositi. Umjesto suptilno zavezanih oko noge, tako da se vezice ne vide, modne ovisnice vežu ih oko hlača kako bi one bile vidljive.

Većinom je riječ o hlačama i trapericama širih nogavica koje, kada ih se zaveže u predjelu gležnja, izgledaju poput trapezica. Među prvima je ovaj trend isfurala najmlađa samoostvarena milijarderka, Kylie Jenner. Slavna reality zvijezda i vlasnica kozmetičkog carstva ovu je kombinaciju prvi put nosila u kolovozu 2019.

Trend smo u međuvremenu vidjeli na brojnim slavnim trendsetericama, uključujući i manekenku i glumicu Rosie Huntington-Whiteley koja se može pohvaliti besprijekornim stilom.

Cipele zavezane oko donjeg dijela hlača na svojim su modnim revijama predstavili JW Anderson, brend Toga i Charlotte Knowles, što samo potvrđuje mišljenje modnih stručnjaka koji tvrde kako ćemo ovaj trend sve češće viđati u narednim mjesecima.

Ovo modno pravilo ne vrijedi isključivo za štikle, već i za brojne druge modele cipela kao što su ravne sandale ili visoke combat čizme. Supruga Matea Kovačića, Izabel Kovačić, svoje omiljene Pradine čizme nosi upravo na ovaj način.

Na police trgovina pristigao je veliki broj cipela koje se vežu oko gležnja, a mi smo izdvojili samo neke modele iz popularnih trgovina.