MAGNET ZA POGLEDE

Trend 'dopaminskog odijevanja' zavladao je i svijetom obuće: Ove šarene tenisice u trenu podižu raspoloženje

07.04.2022 u 06:49

Bionic
Reading

Odvažni tonovi nikad nisu bili popularniji, što je trend potaknut i pandemijom, zbog koje su mnogi postali skloniji bojama i uzorcima kako bi barem tako unijeli malo vedrine u nimalo vedru svakodnevicu

Teško da će ijedan drugi trend na modnoj sceni biti tako uočljiv ovog proljeća kao dopaminski stil odijevanja. Upadljivim bojama, zelenom, jarkoružičastom i električnoplavom, ljubitelji mode privlače svačiju pažnju. No ovaj odjevni stil nije toliko popularan samo zbog lijepe promjene u odnosu na tamnu zimsku odjeću, već zato što dokazano podiže raspoloženje.

Koliko dopaminski stil odijevanja pozitivno utječe na raspoloženje, dokazala je studija dvojice znanstvenika, Hajoa Adama i Adama Galinskyja, još 2012. godine. Trebalo je proći punih deset godina da ovaj trend u potpunosti zaživi, a bogate boje postanu sastavnim dijelom naših ormara.

STREET STYLE INSPIRACIJA

Ne silazi s liste trendova: Kako ove sezone nositi najtraženiju boju na modnoj sceni

Pogledaj galeriju

Ovaj stil preslikao se i na cipele, na čelu s tenisicama koje dolaskom proljetnih mjeseci postaju glavnim protagonistima stajlinga. Modelima upečatljivih kombinacija boja vrve police trgovina, a osim što podižu raspoloženje, sve su traženiji na modnoj sceni.

Poznata modna tražilica Stylight posljednjih tjedana zabilježila je 23 posto više klikova u potrazi za tenisicama pastelnih boja.

  • +14
Tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo