TEŽE I ZAHTJEVNIJE

Trčanje u vodi novi hit među slavnima

18.07.2011 u 12:05

Bionic
Reading

Novi trening kojim su oduševljene zvijezde poput Jennifer Aniston je trčanje u vodi kojim se troši više kalorija nego drugim načinima vježbanja s bućicama ili običnim trčanjem

Prelijepa glumica Jennifer Ansiston, kojoj mnogi zavide na savršenoj liniji, trči u vodi iznad struka svaki dan po 15 minuta. Voda ublažava udarce nogama o tlo pa je zdravije i s te strane, a budući da tijelo pruža veći otpor, troši se više kalorija.

Studija sveučilišta u Virginiji pokazala je da tijelo ima veći otpor u vodi što potvrđuje da trošite više energije i kalorija nego kad trčite na traci ili otvorenom. Dok se običnim trčanjem u minuti sagori oko osam kalorija, trčanjem u vodi sagorjet ćete 11,5 kalorija.

Dodatna korist trčanja u vodi je to što morate koristiti više mišića zbog održavanja ravnoteže pa je intenzitet vježbanja kao da ste uzeli i bućice. Početnici trče u dubljoj vodi upravo zbog ravnoteže, a s vremenom se razina spušta.

'Najteže je trčati kroz vodu koja je do visine koljena', rekao je trener Chris Truman i dodao da tada zaista imate osjećaj kao da su vam utezi na nogama.

Odjeća za vježbanje je kao i za obično trčanje, prenosi Daily Mail, a neki nose čak i tenisice mada je lako vježbati i bos.